Tort de ciocolată și zmeură – fără coacere, fără zahăr
Am făcut acest tort de ciocolată cu zmeură cu ocazia unei zile de naștere în familie. Desertul a avut un mare succes – atât în rândul adulților, cât și a copiilor.
Nimeni nu va ști că nu ați pus zahăr în el! Este dulce, aromat și savuros.
Dacă nu vă place sau nu aveți voie de ciocolată, o puteți omite. Înlocuiți zmeura cu alte fructe, dacă vreți.
Cuprins
Tort cu ciocolată și zmeură fără zahă – rețetă
Ingrediente pentru blat
• 200 g de biscuiți fără zahăr (vi-i recomand pe aceștia sau aceștia)
• 100 ml de lapte
Ingrediente pentru cremă
• 700 g de brânză de vaci
• 300 g de smântână grasă pentru frișcă (30%)
• 6 linguri de cacao
• 100 g de ciocolată fără zahăr
• îndulcitor natural după gust: stevia, eritritol, green sugar.
• 2 pliculețe de gelatină + 200 ml de apă
• 500 g de zmeură proaspătă
Ingrediente pentru decor
• 300 g de smântână grasă pentru frișcă (30%)
• 50 g de eritritol măcinat (vi-l recomand pe acesta)
• extract de vanilie naturală
• 1 linguriță de gelatină + 2 linguri de lapte
• 100 g de zmeură proaspătă
Mod de preparare
Spălați zmeura și lăsați-o la zvântat.
Măcinați biscuiții cu ajutorul unui mini-robot cu lama S. Transferați pudra obținută într-un bol. Adăugați laptele și amestecați.
Compoziția rezultată se pune în forma de tort. Eu am folosit un inel culinar de 26 cm. și tortul a avut o înălțime potrivită.
Presați compoziția și nivelați într-un strat compact și uniform.
Pregătiți acum crema. Puneți brânza și smântâna într-un bol înalt. Adăugați pudra de cacao și îndulcitorul. Mixați cu mixerul până rezultă o cremă fină.
Puneți gelatina la hidratat în apă, apoi topiți-o la bain marie. Topiți în același timp și ciocolata.
Adăugați gelatina și ciocolata topită în crema de brânză. Mixați pentru omogenizare. Gustați dacă mai trebuie îndulcitor.
Puneți un strat de zmeură peste blat și apoi adăugați jumătate din cantitatea de cremă. Nivelați și mai puneți un strat de zmeură. Adăugați restul de cremă și nivelați uniform.
Dați tortul în frigider. Pregătiți acum stratul de frișcă de deasupra. Puneți gelatina la hidratat în lapte, apoi topiți-o la bain-marie.
Mixați smântâna cu eritritolul măcinat până se face frișcă tare. Incorporați gelatina.
Scoateț tortul din frigider și adăugați stratul de frișcă. Nivelați și decorați cu cele 100 de grame de zmeură. Eu am folosit și puțină ciocolată topită pentru decor.
Dați tortul la frigider și lăsați-l să stea minim 4 ore, sau până a doua zi. După ce stă o noapte la rece devine mult mai aromat și bine închegat.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de torturi fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:
Tort de post de afine și ciocolată – fără zahăr, făină, ulei, fără coacere
Tort de post fără zahăr – cu cremă de pepene galben
Tort de iaurt și mango – fără zahăr, gluten, ulei
Tort cu brânză și portocale, fără zahăr și făină – răcoritor, savuros, sănătos!