Trufe din morcov și nuci – desert fără coacere, fără zahăr, ulei, gluten sau lactoză

Acest trufe din morcov și nuci reprezintă un mod ingenios de a incorpora legume în alimentația noastră și mai ales a copiilor.

Nimeni nu va ști că ați adăugat morcov în ele. Sunt dulci, aromate și delicioase!

Trufe din morcov si nuci - fara zahar

Imagine sugestiva: Trufe din morcov si nuci – fara zahar: Freepik.com

Se prepară foarte repede, din ingrediente minine. Nu conțin zahăr, făină de grâu, ulei sau grăsimi saturate.

Sunt libere de gluten, lactoză și ouă, fiind potrivite și pentru cei care au alergii alimentare.

Dacă dvs. sau copilul nu tolerează nucile, le puteți înlocui cu migdale, caju, sau semințe (dovleac, cânepă, floarea-soarelui).

Trufe din morcov și nuci – rețetă

Ingrediente (pentru 8 trufe)

• 1 morcov
• 50 g de nuci
• 8 curmale (vi le recomand pe acestea la preț bun)
• sucul de la 1 portocală
• 2-3 linguri de făină de de migdale sau făină de cocos

Ingrediente opționale:

extract de vanilie 
• scorțișoară
• fulgi de cocos

Mod de preparare

Puneți nucile și curmalele într-un bol. Turnați peste ele apă călduță și lăsați-le la înmuiat câteva ore, însă de preferat peste noapte.

Scurgeți-le de apă și puneți-le în vasul unui robot cu lama S sau a unui blender (tip ninja).

Adăugați sucul de portocale și mixați până rezultă o pastă fină. Transferați-o într-un bol. Adăugați morcovul decojit și dat prin răzătoarea cu găuri mici.

Puneți tot acum extractul de vanilie și/sau scorțișoara, dacă vreți. Incorporați la final făina.

Omogenizați compoziția și dați-o în frigider pentru jumătate de oră, să devină mai fermă și mai ușor de modelat.

Luați câte o bucățică de aluat și rotiți-o între palme, dându-i forma unei bomboane.

Trufele formate se pot da la final prin fulgi de cocos sau prin făină de migdale ori cocos. Se pun în frigider și se lasă la rece câteva ore sau peste noapte.

După acest interval vor fi mai ferme și vor avea un gust mai bogat.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de trufe sau bomboane asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:

Bomboane din pepene galben – desert la rece, fără zahăr, ulei, lactate
Bomboane din nucă și miere – desert rapid la rece
Bomboane de cocos vegane – un dulce natural, fără zahăr, făină, ulei
Trufe din semințe, miere și cacao – cel mai gustos și rapid desert sănătos

Sursă rețetă: Lic Veggie, Trufas carrot cake: https://www.instagram.com/p/C1Ak3qfu2tv/

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.