Chec fin cu morcov – rețetă de sezon

Acesta este un chec special, o rețetă de toamnă cu morcov și scorțișoară. Veți fi surprinși să constatați că nu are aproape deloc gust de morcov, ci este foarte aromat și plăcut. Din acest motiv, chiar și cei mici care nu sunt foarte atrași de morcovii cruzi vor adora acest desert. Are o textură pufoasă și umedă la interior.

Chec cu Morcov Rețetă

Chec cu Morcov Rețetă

Chec cu morcovi:  rețetă

Nu este cea mai dietetică rețetă de chec, dar merge încercată măcar o dată pe sezon. Dacă vi se pare prea mult zahăr, puteți pune mai puțin. Puteți adăuga și stafide sau nuci mărunțite, banane sau portocale, după gust și preferință. La fel, se poate folosi făină neagră sau integrală în loc de făină albă, și puțină cacao.

Ingrediente

• 6 morcovi medii
• 4 ouă
• 250 g de zahăr (preferabil brun)
• 250 ml de ulei
• 500 g de făină albă sau integrală
• 1 linguriță de praf de copt
• 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
• 1 linguriță de scorțișoară
• 1 linguriță de sare

Preparare

Se rade morcovul pe răzătoarea mică. La rețetă se vor folosi circa 3 pahare de 250 g de morcov ras. Într-un bol, se amestecă zahărul, sarea, scorțișoara și făina cu praful de copt și bicarbonatul. Se adaugă și morcovul ras, ouăle și uleiul. dacă aveți ulei de sâmburi de struguri, folosiți-l. Acesta nu are miros, și în plus este mult mai sănătos.

Amestecați totul cu o lingură de lemn, până când morcovii încep să lase puțin suc, și compoziția va deveni ușor mai moale. Pentru a omogeniza aluatul, mai mixați cu mixerul 2 minute.

Aprindeți cuptorul, tapetați o tavă de chec cu hârtie de copt, și turnați compoziția. Introduceți checul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, circa o oră. După ce s-a rumenit puțin și a trecut testul scobitorii, scoateți checul din cuptor. Lăsați-l 10-15 minute în tavă să se răcorească, apoi îl puteți scoate și pudra cu zahăr pudră (și eventual puțină scorțișoară). Tăiați-l când s-a răcorit bine.

Americanii servesc acest tip de chec cu o glazură de brânză. Se amestecă 1 ceașcă de zahăr pudră cu 3 linguri de brânză dulce fină, 2 linguri de lapte și câteva picături de esență de vanilie. Această glazură se toarnă peste checul răcorit. Este mult mai delicios și aspectuos.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. stiu, am realizat-o e f bun…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.