Gogoși cu FLORI DE DOVLEAC – Rețetă Inedită

În foarte multe țări (China, India, Italia), florie de dovleac sunt nu doar admirate, ci și mâncate. Italienii au câteva rețete interesante. Gogoșile cu flori de dovleac și florile de dovlecel pane  sunt cu adevărat o specialitate. Cei care au dovleac în grădină vor fi surprinși să descopere că florile acestei legume sunt comestibile.

Rețetă Gogoși cu Flori de Dovleac  
Gogoși cu Flori de Dovleac

Gogoși cu Flori de Dovleac

Rețeta se poate prepara și în variantă sărată, adică în loc de zahăr punem sare, obținând astfel șnițele de flori dovleac, sau flori de dovleac pane.

INGREDIENTE

• 12 flori de dovleac
• 300 g de făină
• 1 cană de apă sau lapte călduț (250 ml)
• 10 g de drojdie
• 3 linguri de zahăr
• esență de vanilie (opțional)
• 1 vârf de cuțit de sare
• ulei pentru prăjit

PREPARARE

Florile de dovleac se spală rând pe rând și se lasă la scurs pe un șervețel sau într-o strecurătoare, apoi se scoate cu grijă pistilul (partea din mijlocul florii).

Aluatul se face puțin mai moale decât cel pentru gogoșile tradiționale. Gogoșile se formează în acest caz cu o lingură.

Punem drojdia la dizolvat în apa călduță cu sare și zahărul. Incorporăm făina și florile de dovleac tăiate mărunt. Amestecăm bine până obținem un aluat lipicios. Acoperim ligheanul cu un prosop și lăsăm aluatul la dospit 1 oră.

Dacă vreți să modelați gogoșile cu mâna, umeziți palmele în apă. Dacă, nu folosiți o lingură. Gogoșile se pun la prăjit într-un vas cu ulei încins, pe ambele părți. Se scot pe un prosop de hârtie, pentru a elimina excesul de ulei. La final, gogoșile cu flori de dovleac se dau prin zahăr pudră și eventual scorțișoară.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.