Gogoși de post cu gem, fără zahăr

Cine poate spune că nu-i plac gogoșile? Aceste delicatese de casă se prepară foarte ușor și se mănâncă la fel de ușor și repede.

În acest articol vă prezint o rețetă de gogoși cu gem, de post și fără zahăr. Aluatul nu cere îndulcire suplimentară, însă puteți adăuga puțin eritritol.

Gogosi de post cu gem fara zahar

Imagine sugestiva: Gogosi de post cu gem fara zahar

Vă recomandă să folosiți un magiun de prune fără zahăr sau o dulceață fără zahăr. Cei de la Dacia Plant au numeroase sortimente de dulceață fără zahăr, de la prune, caise și fructe de pădure, până la mango și smochine.

Gogoși cu magiun de prune fără zahăr – rețetă

Ingrediente

• 500 g de făină
• 20 g de drojdie proaspătă
• 350 ml de apă călduță (sau lapte vegetal)
• 2-3 linguri de eritritol
• ½ linguriță de sare
• ulei pentru prăjit
• gem sau dulceață (gem sau dulceață fără zahăr)

Mod de preparare

Desfaceți drojdia cu puțină apă călduță într-un bol. Amestecați cu o furculiță. Adăugați eritritolul și puțină făină. Lăsați la dospit 5-10 minute.

Cerneți restul de făină într-un bol încăpător. Puneți sarea și amestecați. Adăugați maiaua de drojdie în mijloc. Începeți să amestecați cu lingura, apoi cu mâna.

Frământați aluatul până se incorporează toată făina. Dacă mai este nevoie de apă sau făină, ajustați după trebuință.

La final se incorporează treptat uleiul, în timp ce amestecați. Frământați aluatul 10 minute, apoi lăsați-l la crescut circa o oră. Trebuie să își dubleze volumul.

Puneți aluatul pe masă și tăiați-l în bucăți egale. Întindeți fiecare bucată într-o foaie dreptunghiulară, grosuță.

Decupați aluatul cu un capac, cu gura unei căni sau cu un cerc special pentru gogoși. Gogoșile formate se prăjesc în baie de ulei, până se rumenesc uniform.

Gogosi de post fara zahar

Gogosi de post fara zahar

După ce s-au răcorit, se umplu cu gem sau dulceață, cu ajutorul unui poș cu dui pentru umplut sau cu o seringă pentru umplut.

Dacă nu aveți o astfel de ustensilă în casă, puneți gemul pe mijlocul foii de aluat decupat și strângeți capetele. Modelați apoi gogoașa între palme ca o bilă și aplatizați-o puțin.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de gogoși fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:

Gogoși cu brânză sărată (telemea) – rețetă fără zahăr
Ai 1 măr și 2 ouă? Fă aceste gogoși slab calorice! Fără zahăr, făină și ulei
Gogoși de post fragede fără zahăr – doar 3 ingrediente
Cele mai sănătoase gogoși din lume – fără zahăr și ulei!

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.