HUMMUS de CIOCOLATĂ – un desert surprinzător de bun și sănătos!

Această rețetă este o găselniță relativ nouă – pe cât de stranie, pe atât de reușită – a autorilor de rețete vegane. Este un mod inedit de a-i determina pe copii să consume năut, o leguminoasă atât de hrănitoare și sănătoasă.

Năutul îmbunătățește nivelul colesterolului și ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge. Este foarte bogat în fibre și proteine, nutrienți care dau sațietate și ajută la menținerea unui nivel stabil de energie.

Hummus de ciocolata reteta

Este un desert binevenit și în dieta celor mari care vor să slăbească și au nevoie de rețete dietetice. Acest preparat nu conține făină, nici zahăr, nici ouă, nici lactate.

Hummus-ul de ciocolată se prepară ca hummus-ul clasic, doar că se adaugă cacao și îndulcitor, pentru a obține un desert. Este gata în 10 minute.

_______________________________________

Hummus de ciocolată – rețetă

Din ingredientele date rezultă o cantitate de hummus suficientă pentru 6 persoane sau 6 porții.

Pentru testare, înjumătățiți rețeta, folosind doar 1 cană de năut fiert. Ajustați restul ingredientelor păstrând proporțiile indicate.

Ingrediente

• 2 căni de năut fiert
• 4 linguri de cacao (sau carob)
• 2 linguri de unt de arahide
• 1 linguriță de vanilie
• îndulcitor natural sirop de agave, miere, sirop de arțar

Preparare

Modul de preparare este cât se poate de simplu, dat fiind că toate ingredientele se pun în robot și se mixează.

Ideal ar fi să folosiți năut fiert în casă. Se poate fierbe mai ușor la oala de sub presiune. Rețeta aici.

Dacă vă grăbiți, sau doar vreți să testați rețeta, folosiți năut din conservă, dar alegeți un produs de calitate. Clătiți năutul cu apă curată.

Scurgeți boabele de năut de excesul de lichid și puneți-le în vasul cu lama S a robotului. Adăugați îndulcitorul, untul de arahide și vanilia. Nu uitați să adăugați și un praf de sare, pentru a-i da gust ciocolatei.

Mixați câteva secunde, până la omogenizare. Năutul fiert se mixează foarte repede, transformându-se într-o pastă fină, tartinabilă.

Gustați de dulce, și dacă mai trebuie, mai adăugați îndulcitor.

Dacă doriți o cremă de ciocolată mai ușoară, folosiți doar 3 linguri de pudră de cacao. La deserturile pentru copii este indicat să folosiți pudra de roșcove, deoarece nu are cafeină și este mai dulce la gust.

Transferați hummus-ul de ciocolată într-un borcan de sticlă și păstrați-l în frigider. Veți fi uimiți să descoperiți că nu are gust de „fasole”. Este asemănător untului de arahide cu ciocolată.

Acest desert rapid se poate servi pe pâine, crackers, lipii sau felii de fructe proaspete (mere, pere).

_______________________________________

Sursă: Super Healthy Kids, Healthy Chocolate Hummus: https://www.superhealthykids.com/healthy-chocolate-hummus/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.