UNT din ARAHIDE de CIOCOLATĂ (cu cacao) – rețetă video

În acest articol vă prezentăm o variantă mult mai delicioasă a untului de arahide clasicCu un adaos inedit de cacao sau carob (pudră de roșcove), se transformă într-o cremă de ciocolată excelentă pentru tartine, clătite și alte dulciuri sănătoase de casă.

Puteți folosi această rețetă ca bază pentru alte tipuri de unt dulce, obținut din diferite fructe oleaginoase: nuci, migdale, caju etc.

Unt din arahide cu cacao – rețetă

Ingrediente

• 500 g de arahide crude
(sau mix de arahide, migdale, nuci crude)
• 3 linguri de ulei
• 2-3 linguri de miere
• 2-3 linguri de cacao (sau pudră de roșcove)
• ¼ linguriță de sare

Unt din arahide cu cacao

Preparare

Pentru această rețetă, noi am folosit un amestec de alune crude, migdale și nuci, crude.

Acesta este avantajul preparării în casă a untului de arahide (și nu numai): libertatea de a alege orice ingrediente dorim sau avem la îndemână.

Mix de alune, migdale si nuci

Am rumenit toate tipurile de nuci într-un ceaun, pe aragaz. Puteți folosi la fel de bine o tavă, însă este nevoie de preîncălzire și poate dura mai mult. Sau puteți rumeni nucile într-o tigaie sau într-o cratiță cu pereții groși.

Am dat focul la mare și am amestecat în nuci des, să nu se ardă. După ce s-au rumenit, le-am lăsat să se răcorească, apoi le-am pus în blender. Am mixat câteva secunde, până s-au făcut făină.

Unt de arahide reteta

Am adăugat apoi uleiul. Noi am folosit ulei de cocos (topit), din mai multe motive: nu este la fel de pronunțat ca alte uleiuri, are un gust mai dulce, solidifică preparatele în care este adăugat dacă acestea stau la rece, și are o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Unt de arahide facut in casa

Sigur, puteți folosi orice fel de ulei doriți. Nu adăugați prea mult dintr-o dată. Începeți cu 2 linguri, mixați și ajustați pe parcurs dacă blenderul nu merge. Mixați până obțineți o compoziție omogenă, fină, cremoasă.

Unt de arahide cu cacao

Adăugați sarea, mierea și pudra de cacao și amestecați. Pentru copii, este mai bine să folosiți pudra de roșcove, deoarece nu conține cafeină și are multe minerale. În plus, este mai dulce și mai aromată.

Unt arahide ciocolata

Unt arahide ciocolata

Amestecați până la omogenizare, apoi transferați crema obținută într-un borcan de sticlă. Păstrați untul de arahide de ciocolată în frigider.

Unt din arahide si ciocolata

Se servește pe felii de pâine de casă, se unge pe lipii, clătite sau biscuiți, sau se poate folosi ca umplutură sau cremă pentru gogoși sau alte deserturi de casă.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.