Crema cu cafea face minuni împotriva cearcănelor, pungilor sub ochi și ridurilor

Crema cu cafea face minuni asupra pielii! Are efect anti-îmbătrânire și estompează cu succes ridurile și cercurile negre sub ochi.

Să nu vă fie frică să încercați să preparați în casă creme, alifii și alte produse naturale de îngrijire a corpului. Metoda nu este grea deloc.

Crema cu cafea pentru cearcane, riduri

Crema cu cafea pentru cearcane, riduri: Senivpetro / Azerbaijan stockers– www.freepik.com

Sunt două ingrediente de bază de care aveți nevoie: ulei vegetal și ceară, pentru solidificarea cremei. În rest, puteți adăuga diverse ingrediente, în funcție de afecțiunea pentru care preparați crema respectivă.

Cremă de cafea pentru cearcăne și riduri

Ingrediente

  • 2 linguri de cafea măcinată
  • 2 linguri de ulei de măceșe (se găsește la magazinele naturiste)
  • 2 linguri de unt de shea sau unt de cacao (se găsește la magazinele naturiste)
  • 2 lingurițe de ceară pastile sau ceară rasă (se găsește la magazinele naturiste)

Metodă de preparare

Puneți cafeaua măcinată într-un bol de sticlă. Adăugați uleiul de măceșe și așezați bolul pe gura unui ibric cu apă care fierbe. Sau puteți pune ingredientele într-un borcan, iar borcanul să îl scufundați în ibricul cu apă.

Acesta este un sistem de preparare la aburi (bain-marie), care ajută la infuzarea lentă a beneficiilor cafelei în ulei, fără fierbere.

Citește și – Cafeaua verde are efecte protectoare asupra vederii

Încălziți cafeaua și uleiul de măceșe la foc mic 30-45 de minute. strecurați uleiul printr-un tifon des.

Puneți din nou uleiul în bol/borcan. Adăugați ceara și untul de cacao/shea. Lăsați-le 5 minute, sau până se topesc, amestecând des.

Când compoziția a devenit lichidă, este gata. Turnați-o într-un borcănel sau într-o cutiuță. Așteptați să se răcorească, apoi puneți capacul și dați-o în frigider.

Crema cu cafea este ideală este cearcăne și riduri. Autoarea rețetei garantează că funcționează miraculos asupra zonei de sub ochi.  

Este un produs cosmetic potrivit mai ales pentru proaspetele mămici, care din cauza nopților nedormite fac cearcăne și au tenul obosit.

Efectul miraculos al cremei cu cafea

Ingredientele utilizate în rețetă au efect anti-îmbătrânire.

Boabele de cafea acționează în profunzime, și la exteriorul pielii. Sunt bogate în antioxidanți care protejează pielea de daunele radicalilor liberi.

În plus, cafeaua tonifică și strânge pielea, ajutând la estomparea ridurilor. Mai mult, deschide pielea la culoare și îndepărtează cercurile negre de sub ochi.

Efectele ei binefăcătoare nu se opresc aici. Datorită faptului că stimulează circulația, reduce inflamația și aspectul pungilor de sub ochi.

Pielea umflată de sub ochi și cearcănele se datorează sângelui care stagnează și nu circulă cum trebuie în acea zonă.

Cafeina din cafea crește producția de colagen și elastină. Reduce liniile fine de expresie și ridurile. Menține un nivel optim de umiditate în piele.

Uleiul de măceșe este o altă armă puternică împotriva îmbătrânirii pielii. Conține vitamine antioxidante, precum vitamina C și vitamina E, Omega-3 și Omega-6 și acid retinoic.

Are efect reparator și regenerant asupra țesuturilor afectate ale pielii.

Studiile au arătat că acidul retinoic dă luminozitate și fermitate pielii. Restaurează elasticitatea și estompează petele de bătrânețe, cercurile negre și vasele mici de sânge sparte.

Uleiul de măceșe este blând cu toate tipurile de piele. Poate fi folosit inclusiv pe tenul gras, deoarece ajută la reglarea producției de sebum.

Untul de cacao este la rândul lui o sursă excelentă de vitamine și antioxidanți polifenoli. Hrănește pielea în profunzime. Îi redă elasticitatea și tonusul. Atenuează semnele îmbătrânirii și contribuie la regenerarea țesuturilor cutanate.

Încercați să faceți această cremă de cafea în casă și nu uitați să lăsați împărtășiți cu ceilalți cititori experiența dvs.

Citește și – Cafeaua – o armă secretă împotriva obezității și diabetului (studiu recent)

Sursă: Primally Insipired, DIY Coffee Eye Cream Recipe: https://www.primallyinspired.com/diy-coffee-eye-cream-recipe/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.