Prăjitură indiană cu BRÂNZĂ de VACI, fără ouă

Această prăjitură minunată se prepară în 5 minute, și este gata coaptă în circa jumătate de oră. Rețeta este deci foarte simplă, și nu aveți nevoie de o îndemânare specială pentru a o încerca.

Spre deosebire de alte prăjituri asemănătoare, aceasta se prepară fără ouă, și cu griș în loc de făină. Folosiți un griș integral, de la magazinele naturiste. De asemenea, folosiți zahăr brut, și nu zahăr alb, pentru a obține un desert cât mai sănătos. Este un preparat foarte sățios și hrănitor, mai ales pentru copii.

Prăjitură cu Brânză

Prăjitură cu Brânză

Prăjitură cu griș și brânză dulce – rețetă

Ingrediente

• ½ kg de brânză de vaci
• 1/3 cană de griș
• 1/3 cană de zahăr
• 100 g de stafide
• 1/ linguriță de cardamom măcinat

Preparare

Mai întâi de toate, aprindeți cuptorul și lăsați-l să se încingă la 230 de grade Celsius.

Într-un bol încăpător, frecați brânza cu zahărul și grișul. Adăugați cardamomul și amestecați până la omogenizare. Trebuie să obțineți o compoziție fină, ca o pastă. Incorporați și stafidele și amestecați. Lăsați compoziția în repaos 5 minute, apoi amestecați din nou.

Puteți coace această prăjitură într-o formă rotundă, de tartă, sau în orice altă tavă, potrivită ca dimensiune (circa 15 cm). Ungeți forma cu puțin unt și turnați crema de brânză. Nivelați pentru a obține o suprafață uniformă. La final, puneți din loc în loc câte puțin unt.

Introduceți tava în cuptorul încins și lăsați prăjitura să se coacă aproximativ 35 de minute. Este gata când se rumenește pe laterale.

Nu tăiați prăjitura imediat ce o scoateți din cuptor. Așteptați un sfert de oră să se mai întărească, apoi răsturnați-o pe o farfurie și porționați-o după cum doriți.

Pe lângă stafide, în compoziția prăjitură puteți adăuga și alte fructe care vă plac, precum merișoare, vișine, cireșe, căpșuni, migdale, nuci sau alune mărunțite, etc.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. se poate folosi faina de ovaz in loc de gris?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.