Șnițele de dovlecei – rețetă rapidă, economică și gustoasă
Dovleceii sunt legume versatile și pot fi gătiți în multe feluri. Îi găsim pe tot parcursul anului în magazine.
Deși prețurile au crescut mult în ultima vreme, sunt o alegere economică pentru o masă în familie.

Snitele de dovlecei – reteta rapida, economica si gustoasa
Eu am găsit dovlecei la ofertă și am luat mai mulți. Am făcut din ei șnițele și au ieșit foarte bune. Șnițelele de dovlecei pot fi prăjite în tigaie sau făcute la cuptor.
Făina de grâu poate fi înlocuită cu făină de ovăz, făină de năut sau făină de porumb fină.
Șnițele de dovlecei – rețetă
Ingrediente
• 2 dovlecei medii
• 2 ouă
• ½ cană de apă minerală
• făină cât cuprinde
• sare, piper, condimente după gust
Mod de preparare
Spălați și curățați dovleceii de coajă. Tăiați-i în două pe lățime și apoi felii pe lungime. Feliile nu trebuie să fie nici prea subțiri, nici prea groase. Presărați-le cu sare și lăsați-le deoparte.

Snitele din dovlecei
Spargeți ouăle într-un bol și bateți-le spumă cu furculița. Adăugați apa și incorporați făina. Puneți sare și condimente, după gust. Omogenzați cu un tel. Făină se pune cât să rezulte o compoziție groasă, ca smântâna.
Puneți o tigaie anti-aderentă pe aragaz, cu suficient ulei. Dovleceii se pot tampona cu un șervețel dacă au lăsat multă zeamă. Se scufundă câte o felie în compoziție și se acoperă bine.

Snitele de dovlecei – reteta
Când tigaia s-a încins, se pun dovleceii și se lasă la foc redus. Se prăjesc pe ambele părți până se rumenesc.
Șnițele dovlecei la cuptor
Dacă vreți să faceți aceste șnițele mai dietetice, doar ungeți tava cu ulei și prăjiți sub capac la foc mic. Durează circa 8 minute pe fiecare parte.
Sau puteți să coaceți șnițelele la cuptor. În acest caz nu se mai face compoziție lichidă, ci se dau prin ou și apoi prin făină. Se așează în tava întinsă a cuptorului tapetată cu hârtie de copt.
Sugestii de servire
Aceste șnițele de dovlecei pot fi servite cu salate de legume sau verdețuri, cu piure, orez, murături, sos de iaurt etc. Se pot pune pe pâine cu câte o felie de brânză și roșii și consuma ca sandviș. Sunt deopotrivă ușoare și sățioase.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete inedite cu dovlecei, pe care vă recomand să le încercați:
Dovlecei scăzuți cu sos – ciulama de post
Tuspais de dovlecei sau mâncare de dovlecei cu smântână – rețetă din Maramureș
Supă cremă de dovlecei – o rețetă rapidă, gustoasă și sănătoasă
Mâncărică de dovlecei de post – cu roșii și ardei
Brioșe de ciocolată vegane, fără zahăr – nimeni nu va ști că ai pus și dovlecei în ele!