Șnițele de dovlecel cu ou (dovlecel milanez) – savuroase și bune pentru slăbit

Eliana Flores – autoare de mâncăruri sănătoase și dietetice a postat recent pe pagina de Instagram o rețetă fabuloasă pentru micul-dejun.

Este vorba despre niște șnițele din dovlecel cu ou făcute la tigaie. Rezultatul a impresionat-o maxim. Se pare că această combinație este extrem de savuroasă.

Snitele de dovlecel cu ou

Snitele de dovlecel cu ou: Captură foto Eliana Flores

Șnițelele de dovlecel pot fi servite la prima masă a zilei sau la cină. Sunt ușoare, dar sățioase. Dovlecelul este una din cele mai bune legume pentru slăbit, deoarece are un număr foarte mic de calorii.

Cumpără cartea

Carte de bucate alese pentru diabetici

Carte de bucate alese pentru diabetici

Șnițele de dovlecel cu ou – rețetă

Ingrediente

• 1 dovlecel mare
• 1 ou
• 3 linguri (cu vârf) de făină fină din porumb
• sare și piper, după gust

Mod de preparare

Spălați dovlecelul, apoi lăsați-l 5 minute în apă cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul va elimina o parte semnificativă a pesticidelor din coajă. În acest fel nu mai trebuie să înlăturați coaja.

Decupați capetele, apoi tăiați-l felii pe lungime, ca niște fâșii. Prima fâșie, din margine, care conține și coaja, nu se folosește. Feliile nu trebuie să fie nici prea groase, nici prea subțiri. Dacă au multă zeamă, tamponați-le cu un șervețel.

Spargeți ouăle într-o farfurie mai adâncă și bateți-le bine cu furculița. Puneți și puțină sare.

Puneți făina de porumb pe o farfurie întinsă și amestecați-o cu puțină sare. Autoarea rețetei este din Mexic și a folosit o făină fină, nu acel mălai grisat din care se face mămăliga la noi.

Eu am găsit o făină fină de porumb la Lidl, la raionul cu făină fără gluten. Este o făină de porumb fără gluten care are o textură foarte fină. Aceasta este potrivită pentru această rețetă. Poate fi folosiyă și la tarte sau brioșe sărate și alte tipuri de pane. Sau puteți folosi amidon de porumb.

Cumpără amidon de porumb la ofertă

Amidon din Porumb Oferta

Amidon din Porumb Oferta

Fâșiile de dovlecel se dau prin ou, de mai multe ori, apoi se trec prin făină, pe ambele părți. Se iau cu o furculiță și se pun în tigaia încinsă cu puțin ulei.

Se pune capacul și se prăjesc la foc mic timp de 10 minute pe fiecare parte. În acest fel pane-urile se vor găti bine și vor deveni fragede. Aburul și căldura care se creează sub capac ajută la înmuierea dovlecelului, astfel încât să nu rămână crud la interior.

Șnițelul de dovlecel sete foarte gustos cald. Îl puteți acompania cu o salată de verdețuri, cu legume crude, cu murături sau cu o garnitură de piure sau orez.

Note și sugestii

Făina de porumb poate fi înlocuită în această rețetă cu făină integrală de grâu, făină de ovăz, făină de năut sau un amestec de făinuri din mai multe cereale.

Cumpără făină din 4 cereale

Faina din Patru Cereale Ecologica

Faina din Patru Cereale Ecologica

Șnițelele de dovlecel se pot umple cu brânză și/sau cu șuncă. Dați dovlecelul prin ou și puneți-l în farfuria cu făină.

Așezați peste el o felie de brânză și/sau una de șuncă. Puneți deasupra o altă felie de dovlecel dat prin ou. Veți obține un fel de sandvici, care se dă la final prin făină și se prăjește după indicațiile de mai sus.

Autoarea rețetei a încercat ambele variante – șnițele de dovlecel simple și șnițele umplute. Spre mirarea ei, i-a plăcut mai mult cele simple, fără brânză și șuncă. I s-a părut că dovlecelul simplu cu ou are un gust mai bogat.

Voi puteți să faceți testul și să decideți singur care vă place mai mult.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare de șnițele sau pane, pe care vă recomand să le încercați:

Dovleac pane fără ou, cu pesmet fără gluten
Icre de crap pane – rețetă rapidă, sățioasă, hrănitoare
Pane de ciuperci pleurotus – fără făină, fără gluten
Dovlecei pane de post, cu muștar și turmeric – rețetă
Urdă pane – un deliciu de la care nu te îngrași… mult!

Sursă articol: Elita Karim, Milanesas de Calabacin: https://www.instagram.com/p/DDhFRBppoKO/

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.