Prăjitură fragedă cu brânză de vaci fără zahăr și ulei – poți să o mânânci și la micul-dejun!
Deserturile dietetice sunt de regulă slabe în calorii și bogate în nutrienți și de aceea pot fi servite la orice oră, ba chiar și pe post de mic-dejun. Prăjitura de mai jos este un bun exemplu în acest sens.
Este suficient de hrănitoare și sățioasă încât să înlocuiască o masă a zilei.
Dacă țineți cură de slăbire, optați pentru o versiune degresată. Potrivit American Diary Association, 80 de grame de brânză de vaci cu 2% grăsime au doar 90 de calorii și 5 g de carbohidrați.
Această cantitate furnizează 12 g de proteine. Conține vitamina B12, calciu, fosfor și potasiu.
Prăjitură fragedă cu brânză de vaci – rețetă
Ingrediente
• 250 g de brânză de vaci
• 2 ouă mari
• 3 linguri de miere sau sirop de arțar
• 60 g de făină de orez (v-o recomand pe aceasta)
• 1 linguriță de bicarbonat de sodiu (vi-l recomand pe acesta fără aluminiu la ofertă)
• 1 lingură de suc de lămâie
Mod de preparare
Puneți brânza de vaci într-un bol. Adăugați mierea sau siropul și amestecați cu mixerul, cu ustensilele spiralate. Spargeți ouăle și puneți gălbenușurile peste brânză. Albușurile se pun într-un bol separat.
Amestecați gălbenușurile în brânză cu mixerul. Tot acum se adaugă făina de orez și bicarbonatul stins cu sucul de lămâie. Omogenizați.
Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare. Spuma rezultat se incorporează treptat în compoziția de brânză și gălbenușuri. Amestecați cu o lingură sau spatulă, folosind mișcări ușoare de jos în sus.
Pregătiți o tavă, o formă sau un inel culinar de 18-20 de centimetri. Tapetați cu hârtie de copt. Transferați compoziția în tavă și nivelați uniform.
Cumpără bicarbonat de sodiu fără aluminiu la ofertă
Puteți presăra deasupra fulgi de migdale, câteva nuci tocate, stafide sau picături de ciocolată. Stafidele trebuie presate în compoziție, deoarece se vor arde dacă rămân la suprafață. Dați tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius pentru 35-40 de minute.
Verificați cu o scobitoare dacă este coaptă bine și apoi scoateți-o din cuptor. Lăsați-o să se răcească și apoi o puteți elibera din formă. Se poate pudra cu puțin eritritol măcinat, făină de cocos sau lapte praf de cocos.
O puteți tăia ca pe tort, în porțiile dorite. Această prăjitură poate fi servită ca desert, gustare sau mic-dejun.
Valori nutriționale
100 de grame din această prăjitură au în jur de 200 kilocalorii, 9 g de proteine, 9 g de grăsimi și 20 g de carbohidrați.
Note și sugestii
Făina de orez poate fi înlocuită cu făină de migdale, făină de ovăz sau făină de cocos.
Brânza de vaci poate fi înlocuită cu ricotta, care este mai slabă în calorii și mai adecvată pentru dietele de slăbit. În compoziție poate fi adăugată coajă de lămâie sau portocală, pentru o aromă aparte.
Cumpără coajă rasă de lămâie și portocale fără pesticide
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjituri cu brânză de vaci, pe care vă recomand să le încercați:
Prăjitură din brânză de vaci, bună și pentru diabetici – fără zahăr și făină
Desert pentru slăbit, din brânză de vaci și mere, fără zahăr și făină (140 kcal)
Desert pentru slăbit cu brânză de vaci (fără zahăr, făină sau ulei)
Sursă rețetă: Kochen Zu Hause, Tort ricotta pentru micul-dejun sănătos: https://www.youtube.com/watch?v=hBO9PzYtSm4