Desert pentru slăbit cu brânză de vaci (fără zahăr, făină sau ulei)

Acest desert pentru slăbit nu este recomandat doar celor care au probleme cu greutatea.

Poate fi inclus în orice dietă sănătoasă. Diabeticii și celiacii pot încerca rețeta, la fel și cei care au intoleranță la gluten.

Desert pentru slabit cu branză de vaci - fara zahar si faina

Imagine sugestiva: Desert pentru slabit cu branză de vaci – fara zahar si faina: Alpha

Cum să faci un desert care te ajută să slăbești

Ingredientele care compun această prăjitură sunt cât se poate de naturale și accesibile. Desertul rezultat este dovada faptului că se poate mânca sănătos, chiar și la desert.

Seamănă cu un cheesecake. Are un gust moderat de dulce, așa cum ar trebui să fie de fapt o prăjitură.

Un desert care te lovește cu gustul lui super-dulce nu este făcut din ingrediente naturale. Asta o spune nutriționistul Mihaela Bilic. Zahărul este folosit în exces ca să mascheze gustul unor ingrediente de calitate inferioară.

Brânza de vaci este ingredientul perfect pentru deserturile de slăbit. Are puține calorii, are proteine și grăsimi care dau sațietate. Nu are carbohidrați mulți. Aceleași calități pot fi atribuite și ouălor.

Mărul este folosit în rețetă pentru dulceață. Însă îl puteți înlocui cu alt fruct, precum pară, piersică, banană etc.

Semințele de chia dau un aspect inedit prăjiturii. Însă rolul lor principal este să țină de foame și să te ajute să pierzi în greutate. Sunt foarte bogate în fibre, așa că nu le excludeți din rețetă.

Desert pentru slăbit – rețetă

Ingrediente

• 150 g de brânză de vaci
• 1 măr
• 2 ouă
• 2 linguri de semințe de chia
• 2-4 lingurițe de stevia sau alt îndulcitor
• 1 praf de sare
• opțional: coajă rasă de portocală

Mod de preparare

Puneți brânza de vaci într-un mini-robot cu lama S. Adăugați sarea și îndulcitorul.

Spargeți ouăle și mixați până rezultă o compoziție fină, lichidă, fără bucăți mari de brânză.

Transferați compoziția într-un bol. Adăugați semințele de chia și amestecați.

Curățați mărul de coajă și dați-l prin răzătoarea mare. Incorporați-l în compoziția de mai sus.

Tapetați o tavă cu hârtie de copt. Autoarea a folosit o tavă de chec din silicon (în care nu a mai pus hârtie). Puteți opta pentru o tavă/formă rotundă dacă vreți.

Turnați compoziția în tavă. Nivelați și dați-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Întrucât nu are făină, nici alte ingrediente grele, prăjitura se coace repede. Este gata în 30-40 de minute.

Scoateți prăjitura din tavă după ce s-a răcorit. Se taie după ce s-a răcit complet.

Este densă, dar totodată fragedă. Se poate servi cu furculița. O puteți decora pe deasupra cu fructe de pădure sau un gem fără zahăr.

Informații nutriționale

→ 153,52 kilocalorii
→ 9,85 g de proteine
→ 8,68 g de grăsimi
→ 8,43 g de carbohidrați

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte deserturi fără zahăr:

Desert pentru diabetici, fără zahăr și făină – gata într-un minut!
Cheesecake la cuptor fără zahăr – doar 2 ingrediente (keto/diabet)
Tort dietetic cu blat din ovăz și cremă de iaurt (fără zahăr)

Sursă articol: Gătit Acasă, Slăbește rapid pentru noul an: https://www.youtube.com/watch?v=oCCBQt5YtOM&ab_channel=KochenzuHause

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.