Fierbe o cratiță de mere și fă această prăjitură delicioasă fără făină – doar 2 ingrediente!
Îți vine să crezi că o prăjitură făcută în casă poate conține doar 2 ingrediente? Pe cât de incredibil pare, este adevărat. Pentru rețeta de mai jos ai nevoie doar de mere și ciocolată.
Decât să mănânci o tabletă de ciocolată „goală”, mai bine o amesteci cu mere și obții un desert în toată regula.

Imagine sugestiva: Prajitura din mere si ciocolata: Freepik
Acest desert nu necesită nici măcar coacere în cuptor. Trebuie în schimb lăsat la frigider să se întărească.
Partea bună este că prăjitura poate fi făcută și fără zahăr deloc. Alegeți o ciocolată cu îndulcitor, precum stevia, maltitol sau xylitol.
Prăjitură cu mere și ciocolată – rețetă
Ingrediente
• 1 kg de mere sau piure / nectar de mere (vi-l recomand pe acesta fără zahăr)
• 300 g de ciocolată (v-o recomand pe aceasta fără zahăr)
Mod de preparare
Curățați merele de coajă și tăiați-le cuburi. Puneți-le într-o cratiță cu apă, cât să le cuprindă. Fierbeți-le până când devin moi și furculița pătrunde ușor prin ele.
Cumpără piure de mere fără zahăr
Scurgeți apa și pasați merele cu blenderul vertical. Trebuie să le transformați într-un piure fin. Nu aruncați zeama, aceasta poate fi consumată, ca un compot, sau poate fi folosită la rețete.
Următorul pas este să topiți ciocolata. Rupeți-o bucăți și puneți-o într-un bol termorezistent. Se poate topi la bain-marie, sau în cuptorul cu microunde. Dacă optați pentru a doua variantă, încălziți ciocolata câte 30 de secunde, apoi scoate bolul și amestecați în ele.
Repetați procedura de câteva ori, până când ciocolata devine lichidă. Dacă o încălziți mai mult de 30 de secunde odată, riscați să o ardeți.
Turnați ciocolata topită peste piureul de mere și amestecați bine, până se omogenizează complet cele două ingrediente.
Ultimul pas este să transferați compoziția într-o formă – poate fi un inel culinar cu pereții detașabili sau o formă din silicon. Astfel veți putea scoate prăjitura intactă.
Se dă la frigider și se lasă minim 4 ore, sau peste noapte. Ciocolata trebuie să se întărească și să închege prăjitura.
Se scoate din formă și se taie felii, ca pe tort. Este moale, fină, cremoasă. Se topește în gură!
Note și sugestii
Dacă ați folosit o ciocolată fără zahăr, mai puteți adăug acum ceva îndulcitor, precum: stevia, green sugar sau eritritol.
Pentru o aromă mai aparte, puneți esență de vanilie sau de rom, scorțișoară, ghimbir măcinat, coajă rasă de lămâie sau portocală, etc.
Cumpără coajă de lămâie și portocale la ofertă
De asemenea, se pot adăuga și fructe mărunțite, precum nuci, migdale, alune, bobițe de rodie etc. Acestea vor da o textură crocantă prăjiturii.
Merele pot fi înlocuite în această rețetă cu alte fructe fierte și pasate, sau chiar fructe crude moi și pasate, precum banane, piersici sau prune.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjituri cu ciocolată, pe care vă recomand să le încercați:
Prăjitură de ciocolată din 4 ingrediente – zero grame de făină, zahăr și ulei
Prăjitură de ciocolată din 2 ouă și 2 banane – fără zahăr, gluten, lactoză, ulei
Prăjitură de ciocolată fără coacere (fără zahăr și făină)
Prăjitură keto fără zahăr și făină – din iaurt și ciocolată (2 g de carbohidrați/porție)
Sursă rețetă: Kochen mit Nika, Multe mere și cacao! Fără făină, fără zahăr: https://www.youtube.com/watch?v=3zyXuL8tTGs