Ai o banană în frigider? Fă o tavă de fursecuri rapide – fără zahăr, făină de grâu, ouă, lactate sau ulei!

Dacă ai o banană care s-a înnegrit de când stă prin frigider, folosește-o la rețeta de mai jos. Aceste fursecuri se prepară foarte repede, din câteva ingrediente simple.

Nu conțin ouă, unt sau alte lactate. Nu au nici măcar ulei în compoziție, dar puteți pune dacă vreți să iasă mai crocante. Oleaginoasele folosite aduc un aport suficient de grăsimi naturale.

Fursecuri cacao

Imagine cu titlu sugestiv: Fursecuri cacao

În loc de zahăr vă sugerez să folosiți eritritol, un îndulcitor care nu are calorii și nu crește glicemia.

Cumpără eritritol

Eritritol Niavis

Eritritol Niavis

Fursecuri de post cu cacao – rețetă

Ingrediente

• 200 g de fulgi de ovăz (vi-i recomand pe aceștia ecologici)
• 1 banană
• 80 g de migdale (vi le recomand pe acestea)
• 30 g de cacao
• 30 g de semințe de susan (vi le recomand pe acestea)
• 150 ml de apă (sau lapte vegetal)
• 1 linguriță de esență de vanilie
• 50-70 g de eritritol (vi-l recomand pe acesta)

Mod de preparare

Măcinați fulgii de ovăz într-o pulbere grosieră. Nu trebuie să-i transformați complet în făină. Puteți să folosiți în acest scop un robot / blender sau râșnița electrică de cafea.

Cumpără fulgi de ovăz ecologici 

Fulgi de Ovaz Ecologici

Fulgi de Ovaz Ecologici

Puneți ovăzul măcinat într-un bol. Măcinați apoi și migdalele, în robot. Dacă vreți ca fursecurile să fie mai texturate, nu le măcinați complet, ci grosier.

Adăugați migdalele măcinate peste ovăzul din bol. Adăugați pudra de cacao, eritritolul și semințele de susan. Amestecați bine, cu un tel.

Decojiți banana și pasați-o cu o furculiță într-un piure fin. Adăugați-o peste ingredientele uscate, împreună cu apa sau laptele.

Cumpără migdale crude 

Migdale crude

Migdale crude

Amestecați bine, pentru a obține o compoziție omogenă. Aceasta va fi lipicioasă, așa încât trebuie să umeziți palmele. Luați câte o lingură de compoziție și modelați-o între palme sub forma unor bile.

Așezați bilele pe tava întinsă a cuptorului, tapetată în prealabil cu hârtie de copt. După ce ați umplut tava, aplatizați bilele puțin cu degetele sau cu dosul unei linguri, pentru a le da un aspect de fursecuri.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa 40 de minute.

Cumpără fulgi de hrișcă

Fulgi De Hrisca

Fulgi De Hrisca

Fursecurile se mai întăresc după răcirea completă. Le puteți pudra cu puțin eritritol măcinat, dacă vreți să le dați un aspect mai festiv.

Note și sugestii

Migdalele pot fi înlocuite în această rețetă cu nuci, alune sau caju. Sau puteți folosi direct făină de migdale.

Fulgii de ovăz pot fi înlocuiți cu fulgi de alte cereale non-glutinoase, precum fulgi de hrișcă, fulgi de mei, fulgi de orez, sau fulgi de quinoa sau cu un amestec de mai multe tipuri de fulgi de cereale.

În loc de banană se poate pune măr copt/fiert și pasat. Gustați compoziția după ce puneți îndulcitor și ajustați cantitatea necesară.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri cu cacao, pe care vă recomand să le încercați:

Fursecuri vegane cu cacao, fără zahăr și făină
Fursecuri din ovăz și semințe de in – fără coacere, fără zahăr, fără ulei
Fursecuri vegane din 4 ingrediente – fără zahăr, făină sau ulei rafinat
Fursecuri crocante făcute la rece din 2 ingrediente!

Sursă rețetă: Kochen Mit Nika, Un borcan cu fulgi de ovăz și câteva nuci: https://www.youtube.com/watch?v=I7U6lAJ0XaQ

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.