Fursecuri din ovăz și iaurt – doar 3 ingrediente (și în varianta fără lactoză)

Dacă ai iaurt în frigider și un pachet cu fulgi de ovăz prin dulap, fă din ele o tavă de fursecuri delicioase!

Rețeta este foarte simplă și conține doar 3 ingrediente. Fără zahăr, făină de grâu sau ouă.

Fursecuri din ovaz si ciocolata

Imagine cu titlu sugestiv: Fursecuri din ovaz si ciocolata

Fursecuri din ovăz și iaurt – rețetă

Ingrediente (pentru 12-15 bucăți)

• 200 g de fulgi de ovăz (vi-i recomand pe aceștia, fără gluten)
• 200 g de iaurt grecesc sau iaurt de caju (vi-l recomand pe acesta natural)
• 200 g de ciocolată fără zahăr (v-o recomand pe aceasta)
• opțional, îndulcitor după gust: stevia, green sugar sau eritritol

Mod de preparare

Primul pas este să transformați fulgii de ovăz într-o pulbere fină. În acest scop puteți folosi fie un robot de bucătărie, fie un blender, fie râșnița electrică de cafea.

  Cumpără făină de ovăz integrală fără gluten  

Faina de ovaz pentru paine fara gluten

Faina de ovaz pentru paine fara gluten

Măcinați fulgii până rezultă o făină. Sau puteți folosi direct făină de ovăz. Transferați-o într-un bol și adăugați iaurtul.

Amestecați bine aceste două ingrediente cu o lingură de lemn. Acum se poate adăuga puțin îndulcitor, precum.

Tăiați ciocolata bucățele mici și puneți-o în compoziție. Amestecați bine, până obțineți o masă compactă. Mutați-o pe masă ca să o omogenizați mai ușor.

Tapetați tava întinsă a cuptorului cu hârtie de copt sau cu o planșă din silicon. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.

  Cumpără cartea Dulciuri fără zahăr  

Dulciuri fara zahar

Cu o cupă de înghețată sau cu o lingură, mare, luați din aluat și modelați aluatul sub forma unei bile. Aplatizați apoi cu palmele pentru a obține discuri cât mai perfecte.

Fursecurile modelate se așează în tavă. Mai puteți insera câteva bucăți de ciocolată deasupra fursecurilor, dacă vreți să fie mai bogate în acest sens.

Se dau la cuptor pentru 25 de minute, sau până când devin aurii și uscate deasupra. Stați cu ochii pe ele, deoarece se ard repede. Dacă le lăsați prea mult vor căpăta un gust de ars. Pot fi făcute și în friteuza cu aer cald.

Fursecurile coapte se lasă la răcit complet, apoi se pot servi. Sunt și mai gustoase după ce stau o noapte în frigider. Păstrați-le într-o caserolă din sticlă cu capac. Rezistă mai bine de o săptămână.

Dacă ați făcut mai multe, le puteți pune în congelator.

Pot fi mâncate așa cum sunt, ca desert sau ca gustare. Sunt bune la micul-dejun cu o ceașcă de lapte, ceai, cafea sau iaurt. Pot fi luate la serviciu sau la școală, în pachețel.

Note și sugestii

Dacă aveți intoleranță la lactoză, folosiți un iaurt vegan. Dar să fie natural și fără zahăr. Vă recomand iaurturile vegane naturale făcute de un cuplu din Timișoara.

Cicoolata neagră poate fi înlocuită cu ciocolată albă. V-o recomand pe aceasta fără zahăr.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri din ovăz, pe care vă recomand să le încercați:

Fursecuri crocante din ovăz și măr – rețetă de post, fără zahăr și făină de grâu
Fursecuri cu scorțișoară – fără zahăr și gluten
Fursecuri cu ovăz și cocos – fără zahăr, făină de grâu sau ulei
Fursecuri fără zahăr – bune pentru echilibrul hormonal 
Fursecuri cu gem fără zahăr – doar 2 ingrediente, fără făină, ulei, ouă, lactate

Sursă rețetă: Postres Saludables, Galletas de avena sin azucar con 3 ingredientes: https://www.youtube.com/watch?v=CXGrixPIs_k&ab_channel=PostresSaludables

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.