Fursecuri cu scorțișoară – fără zahăr și gluten
Am găsit această rețetă de fursecuri cu scorțișoară în cartea „Detox. Rețete și sfaturi practice pentru o dietă sănătoasă”.
Cartea cuprinde rețete inedite, din ingrediente naturale, care ajută corpul să se curețe de toxine.
Am modificat puțin rețeta, înlocuind zahărul din trestie (cum era în rețeta originală) cu eritritol. Uleiul de cânepă l-am înlocuit cu ulei de cocos, deoarece este mai ușor accesibil.
Aceste fursecuri pot fi oferite și copiilor, în special celor care au intoleranță la gluten, la ouă sau lactoză. În locul făinii de grâu se folosește făină de hrișcă și făină de roșcove (pudră de roșcove).
Cumpără cartea Detox. Retete si sfaturi pentru o dieta sanatoasa
Cuprins
Fursecuri cu scorțișoară – rețetă
Ingrediente
• 100 g de făină de hrișcă (v-o recomand pe aceasta fără gluten)
• 2 linguri de pudră de roșcove (v-o recomand pe aceasta la ofertă)
• 2 linguri de ulei de cocos (vi-l recomand pe acesta dezodorizat)
• 1 lingură de scorțișoară
• 2 linguri de eritritol (vi-l recomand pe acesta)
• 500 ml de suc de mere fără zahăr
• ½ lingură de praf de copt (vi-l recomand pe acesta fără gluten)
Mod de preparare
Amestecați mai întâi ingredientele usate într-un bol: făina de hrișcă, pudra de roșcove, scorțișoara, praful de copt și eritritolul. Separat, amestecați sucul de mere cu uleiul și turnați-le peste amestecul uscat.
Așterneți tava cuptorului cu hârtie de copt. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.
Compoziția pentru fursecuri se toarnă complet în tavă. Se presară puțin eritritol și se dă în cuptor. Se coace timp de circa 20 de minute.
Scoateți tava și lăsați blatul la răcit. Se taie apoi în pătrate sau dreptunghiuri. Fursecurile se pun din nou în tavă și se mai lasă 5 minute la 220 de grade Celsius, să se rumenească puțin. Se lasă la răcit și se servesc.
Le puteți mânca așa cum sunt, ca desert sau gustare. Le puteți lua la pachet. Sunt bune și la micul-dejun, cu o ceașcă de lapte, ceai sau cafea.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri fără zahăr și făină de grâu, pe care vă recomand să le încercați:
Fursecuri din hrișcă – fără zahăr, ulei, ouă sau lactate
Clătite din hrișcă crudă, înmuiată – fără ulei (dieta Oshawa, dieta fără gluten)
Prăjitură de post pufoasă, cu hrișcă și portocale – fără zahăr
Chec de post fără zahăr, gluten sau ulei – din făină de hrișcă
Sursă rețetă: Cinzia Trenchi, Fursecuri cu scorțișoară, Detox. Rețete și sfaturi practice pentru o viață sănătoasă, Editura Didactica Publishing House, 2017