Bomboane din nucă și miere – desert rapid la rece

Un desert rapid și sănătos deopotrivă sunt aceste bomboane din nucă și miere. Se prepară în câteva minute și se termină de mâncat la fel de repede!

Le puteți oferi și copiilor, deoarece nu conțin zahăr rafinat, nici făină albă sau uleiuri procesate. Bomboanele se fac din ingrediente naturale și sănătoase.

Bomboane din nuca si miere - reteta

Bomboane din nuca si miere – reteta

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care le puteți încerca:

Bomboane de cocos vegane – un dulce natural, fără zahăr, făină, ulei
Biluțe de susan, bogate în calciu
Biluțe din banane și cocos – desert la rece, fără zahăr, făină, ulei
Biluțe digestive – un desert rapid și sănătos, fără zahăr și fără foc

Bomboane nuca si miere

Bomboane nuca si miere

Bomboane din nuca si miere

Bomboane din nuca si miere

Bomboane din nuca, cocos si miere

Bomboane din nuca, cocos si miere

Bomboane din nuca, cocos si miere - reteta

Bomboane din nuca, cocos si miere – reteta

Bilute din nuca, cocos si miere

Bilute din nuca, cocos si miere

Bilute nuca miere

Bilute nuca miere

Bilute din nuca si miere

Bilute din nuca si miere

Bilute nuca miere

Bomboane din nucă, cocos și miere - rețetă

Categorie Dessert

Ingrediente
  

  • 130 g de miez de nucă
  • 40 g de fulgi de cocos
  • 40 g de felii crocante de secară (oțional)
  • 3 linguri de miere (sau sirop de agave)
  • 1 lingură de lapte de cocos cremos
  • 1 linguriță de esență de rom

Mod preparare rețetă
 

  • Măcinați miezul de nucă într-un mini-tocător sau robot. Puneți nuca măcinată într-un bol.
  • Adăugați fulgii de cocos și omogenizați. Dacă folosiți și felii crocante de secară, trebuie să le măcinați și pe acestea și să le adăugați în compoziție.
  • Incorporați apoi mierea și laptele de cocos. Amestecați totul cu mâna, până rezultă o pastă groasă, care se ține legată când o strângi între degete.
  • Ajustați cantitatea de miere și lapte în cazul în care aluatul este prea tare.
  • Luați câte o bucată de aluat și modelați-o între palme sub formă de bilă. Bomboanele se fac de mărimea dorită. La final se dau prin fulgi de cocos.

Notă

Aceste bomboane de nucă și miere pot fi servite imediat, dar sunt mai gustoase dacă stau o noapte la rece.
Așadar, vă sfătuiesc să le introduceți în frigider și să se lăsați până a doua zi. Vor deveni mai ferme și cu o aromă mai intensă.
Nuca măcinată poate fi înlocuit în această rețetă cu migdale măcinate, alune măcinate sau semințe măcinate. Ajustați, în acest caz, dulceața preparatului și consistența lui.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.