Napolitane din secară cu cremă de ciocolată fără zahăr

Îmi plac mult feliile crocante de secară care se găsesc în marile magazine. Citiți eticheta și alegeți un produs de calitate. Eu am găsit produse făcute doar din făină de secară, semințe de susan, apă și sare.

Fără ulei sau grăsimi nesănătoase, fără zahăr sau alți îndulcitori, fără E-uri sau conservanți. 

Napolitane din secara cu crema de ciocolata fara zahar

Napolitane din secara cu crema de ciocolata fara zahar

Aceste felii pot fi consumate cu diverse preparate, în loc de pâine. Însă le putem folosi și la rulouri (dacă le înmuiem puțin în apă), sau ca foi pentru napolitane.

Le puteți umple cu ce doriți. Eu am făcut o cremă tartinabilă din tahini și cacao, îndulcită în mod natural cu miere. 

Vă recomand să încercați aceste napolitane. Se fac foarte ușor în casă și constituie o alternativă la cele din comerț, bogate în zahăr, siropuri nocive și grăsimi procesate. Le puteți oferi și copiilor, ca desert sau gustare. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare pe care vă recomand să le încercați:

Prăjitură Lica fără zahăr – rețetă de post, în varianta sănătoasă
Prăjitură la rece de post, din felii crocante de secară și cremă de ciocolată din stafide – fără zahăr și ulei
Biscuiți de post fără foc – din 3 ingrediente

Napolitane de casa fara zahar

Napolitane de casa fara zahar

Napolitane facute in casa fara zahar

Napolitane facute in casa fara zahar

Napolitane cu ciocolata fara zahar

Napolitane cu ciocolata fara zahar

Napolitane cu cacao fara zahar

Napolitane cu cacao fara zahar

Napolitane cu cacao fara zahar

Napolitane cu cacao fara zahar

Napolitane cacao fara zahar

Napolitane cacao fara zahar

Napolitane cu cacao fara zahar

Napolitane din secară cu cremă de ciocolată fără zahăr

Categorie Dessert, Snack

Ingrediente
  

  • 12 felii crocante de secară
  • cremă de tahini cu cacao

Mod preparare rețetă
 

  • Luați câte o felie de secară și tăiați-o în două cu cuțitul, pe lungime, astfel încât să obțineți două foi înguste, cum sunt cele pentru napolitanele individuale din comerț.
  • Umplutura de ciocolată poate fi făcută din tahini, pudră de cacao sau roșcove și un îndulcitor, precum miere, stevia, sirop de agave, eritritol etc. Eu am adăugat și puțin magiun de prune fără zahăr, pastă de stafide (rețeta o găsiți pe site) și esență de rom.
  • Ungeți o felie de secară cu un strat generos de umplutură de ciocolată. Nivelați și așezați deasupra o altă felie. Ungeți din nou felia cu cremă și puneți încă o felie deasupra. Eu am făcut napolitanele din 3 straturi, dar voi le puteți face și mai înalte decât vreți.
  • Continuați să asamblați astfel napolitanele până terminați feliile de secară. Dacă le faceți din 3 straturi, veți obține 8 napolitane umplute.

Notă

Napolitanele pot fi servite imediat, sau după ce le lăsați să stea la rece câteva ore. Rezistă la frigider până la o săptămână și chiar mai mult. 

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.