Negresă din 3 ouă și 3 mere – fără zahăr, făină, ulei

Această negresă cu mere este diferită de rețeta tradițională, deoarece nu are în compoziție nici făină, nici zahăr, nici măcar ulei, lapte sau apă. Pare incredibil, însă este adevărat. 

Prăjitura se încadrează în dietele fără gluten, dietele fără lactoză și dietele de slăbit. 

Negresa din 3 oua si 3 mere - fara zahar, faina, ulei

Imagine cu rol ilustrativ – Negresa din 3 oua si 3 mere – fara zahar, faina, ulei: Isabelle Hurbain-Palatin

Vă recomand să o încercați. La finalul articolului am lăsat și câteva sugestii de înlocuire a făinii de cocos, care este mai greu accesibilă pentru unii.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de negresă fără zahăr și făină pe care vă recomand să le încercați:

Negresă cu brânză pentru diabetici – fără zahăr, făină sau ulei
Negresă din quinoa – fără zahăr, făină, oua sau ulei, bogată în proteine
Negresă fără gluten și fără zahăr – cu banane și iaurt
Negresă fără zahăr și fără făină – din 2 ingrediente

Negresa din 3 oua si 3 mere - fara zahar, faina, ulei

Negresă cu mere - fără zahăr, făină, ulei

Categorie Dessert

Ingrediente
  

  • 3 mere mici, coapte bine
  • 3 ouă
  • 3 linguri de făină de cocos
  • 3 linguri de cacao
  • 1 linguriță de praf de copt

Mod preparare rețetă
 

  • Curățați merele de coajă și îndepărtați cotorul cu semințe.
  • Puneți bucățile de mere în vasul unui blender. Adăugați toate celelalte ingrediente și mixați până rezultă o compoziție fină.
  • Turnați compoziția într-o tavă / formă rotundă, pătrată sau dreptunghiulară, mică.
  • Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa 40 de minute.
  • Lăsați-o să se răcorească înainte de a o tăia.

Notă

Făina de cocos se găsește la magazinele naturiste și online. Dacă nu aveți, o puteți înlocui cu făină de migdale (sau alte nuci/semințe), cu făină de orez, sau cu amidon ori tapioca. 
Gustați compoziția înainte de a o turna în tavă. Dacă nu este suficient de dulce pentru gustul vostru, îi puteți adăuga puțină stevia sau alt îndulcitor (eritritol, xylitol, etc).
Negresa poate fi coaptă și în friteuza cu aer cald (air fryer), la 160 de grade Celsius, timp de 30 de minute. Merge și sub formă de brioșe. 
O puteți servi pe post de desert, sau ca gustare. Poate fi acompaniată de o ceașcă de cafea, lapte sau ceai.
Întrucât are mere în compoziție, nu este cazul să o asociați cu mai multe fructe. Eventual o puteți decora cu o glazură de ciocolată neagră topită, dacă vreți să-i dați un aspect mai elegant. 
Sursă rețetă: Health by Carmen, Negresă cu mere: https://www.instagram.com/p/C3nNAnyIiH7/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.