Cremă de zahăr ars fără zahăr – un deliciu sănătos, bogat în proteine (doar 86 calorii)
Această cremă de zahăr ars este un desert fabulos, pe care trebuie să îl probați! Se prepară destul de rapid, din ingrediente simple, ușor de procurat.
Noutatea acestei rețete este că nu conține zahăr. În compoziție se folosesc banane, care îndulcesc foarte bine budinca, în mod natural.
Compoziția se face la blender și se coace la bain-marie. Dacă tăiați budinca în 12 felii, o felie din această cremă de zahăr ars are în jur de 86 de calorii.
Iar dacă faceți porțiile mai mici, o porție poate avea chiar 60-70 de calorii. Întreaga prăjitură are în jur de 1033 de kilocalorii. Nu putem decât să considerăm acest desert potrivit pentru curele de slăbire.
Îl recomand de asemenea celor care suferă de boala celiacă sau au intoleranță la gluten și nu pot consuma deserturi cu făină.
Cuprins
Opțiuni și ingrediente alternative
Dacă aveți intoleranță la lactoză, trebuie să știți că laptele de vacă poate fi înlocuit cu lapte de migdale, cocos, orez, ovăz sau alt lapte vegetal.
Diabeticii pot renunța complet la banane. Această cremă de zahăr ars se poate face doar din ouă, lapte și puțină stevia ca îndulcitor. Va trebui să puneți 1-2 ouă în plus.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare pe care vă recomand să le încercați:
„Cremă de zahăr ars” fără zahăr și ou – rețetă inedită, cu foarte puține grăsimi
Cremă de zahăr ars fără coacere în cuptor
Tort de mere cu cremă de zahăr ars
Cremă de zahăr ars – 3 reţete: dukan, cu vanilie sau cu mere
„Cremă de zahăr ars” fără zahăr
Ingrediente
- 500 ml de lapte
- 3-4 banane medii
- 4 ouă
- 1 - 2 linguri de zahăr de curmale (sau eritritol)
Mod preparare rețetă
- Decojiți bananele, tăiați-le bucăți și puneți-le în vasul unui blender.
- Turnați laptele și adăugați ouăle.
- Mixați câteva secunde, până când bananele s-au pulverizat complet și compoziția a devenit fină și omogenă.
- Pregătiți tava/forma în care veți coace budinca. Eu am folosit o formă de tartă din sticlă de 26 cm. Am presărat pe fund puțin zahăr de curmale, pentru a da un aspect caramelizat la final.
- Turnați compoziția în tavă și acoperiți-o foarte bine deasupra cu folie de staniol.
- Așezați tava cu budincă într-o tavă puțin adâncă, în care ați turnat puneți apă, astfel încât budinca să fiarbă la bain-marie.
- Coaceți budinca la 180 de grade Celsius timp de o oră, acoperită cu folia. Verificați să nu scadă toată apa. Dacă este nevoie, mai completați cu apă fierbinte. Dacă pe unele porțiuni se umflă, înțepați-o cu o scobitoare și se va lăsa.
- Budinca este gata când s-a închegat bine. Scoateți tava din cuptor și lăsați-o să se răcorească. După circa 20 de minute poate fi servită, însă este mai bine să se răcească de tot.
- Treceți cu cuțitul pe marginile tăvii pentru a desprinde budinca de pereții vasului. Răsturnați-o invers pe o farfurie întinsă, puțin mai mare decât tava în care ați copt budinca. Scurgeți excesul de lichid care se lasă din budincă.
- „Crema de zahăr ars" este gata. O puteți servi ca atare, sau cu puțină miere pe deasupra. Însă este suficient de dulce și fără alți îndulcitori suplimentari.
Notă
Imagini de la cititorii care au încercat rețeta:
Aura Goicea: