Cremă de Zahăr Ars – 3 Reţete: Dukan, cu Vanilie sau cu Mere

Crema de zahăr ars este o prăjitură fină, savuroasă, uşor de pregătit. Reţeta originală include zahăr, ouă şi lapte.

Are un gust deosebit şi de aceea este un desert preferat de mulţi pentru ocazii speciale. Tortul cu cremă de zahăr ars este o alegere inspirată pentru o zi de naştere sau o sărbătoare.

Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

 

Cremă de zahăr ars cu vanilie şi sirop caramel

Ingrediente

• o cană de zahăr (pentru cremă)
• o cană de zahăr brun (pentru caramel)
• un litru de lapte
• 10 ouă
• esenţă de vanilie şi rom
• un plic de zahăr vanilat

Preparare cremă de zahăr ars:

– Se pune zahărul brun la topit într-o cratiţă mare
– Când caramelul e gata (şi încă lichid), se ia de pe foc şi se întinde pe pereţii vasului pregătit pentru prăjitură
– Separat, se bat ouăle spumă, incorporându-se treptat zahărul alb şi zahărul vanilat
– Se adaugă laptele şi esenţele şi se mixează bine
– Când caramelul s-a întărit pe pereţii vasului, se toarnă compoziţia din ouă şi zahăr
– Vasul cu cremă se aşează într-o tavă cu apă fierbinte şi se dă la cuptor, pentru o preparare in bain-marie
– Crema de zahăr ars se lasă la cuptor 90 de minute
– E gata când e bine legată şi rumenă pe deasupra
– După ce s-a răcit, se dă la frigider
– Se răstoarnă pe un platou înalt
– Se serveşte feliuţe, ornate cu sirop, frişcă sau simplă, rece

 

Reţetă Cremă de Zahăr Ars Dukan

Ingrediente

• 500 ml de lapte degresat
• 3 ouă
• 2 linguri de îndulcitor praf
• scorţişoară şi vanilie

Preparare cremă de zahăr ars dukan:

– Se bat ouăle spumă cu îndulcitorul şi esenţa de vanilie
– Se incorporează şi laptele şi se bate energic
– Se toarnă în vasul preferat şi se dă la cuptorul încins în prealabil de oră şi 10 minute, sau până se încheagă bine, într-o tavă cu apă
– Când e aproape gata, se presară pe deasupra praful de îndulcitor şi se mai dă 2 minute la cuptor, sub grill
– Această prăjitură este pentru etapa de atac

 

Reţetă cremă de zahăr ars cu mere

Ingrediente

• 10 linguri de zahăr
• 8 ouă
• 1 litru de lapte
• 2 mere
• esenţă de rom
• o linguriţă de amidon
• un praf de sare

Mod de preparare:

– Se prepară caramelul din 5 linguri de zahăr
– Se îmbracă pereţii vasului pregătit pentru prăjitură
– Se scot sâmburii din mere şi se feliază
– Se aşează pe fundul vasului cu caramel
– Separat, se amestecă ouăle cu 5 linguri de zahăr, laptele, romul şi sarea
– Se toarnă compoziţia în vasul cu merele (acestea se vor ridica la suprafaţă)
– Vasul se pune apoi într-o cratiţă înaltă cu apă fierbinte pe jumătate
– Se dă la cuptorul încins până se rumeneşte

 

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. cred, ca aia cu mere e grozava, am sa incerc si eu!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.