Tort rapid pentru diabetici – fără zahăr, făină, ulei, ouă

Acest tort rapid pentru diabetici este senzațional! Se prepară super-rapid, din ingrediente minime. Îl recomand celor care au probleme cu glicemia dar și cu greutatea corporală.

Este un desert fabulos pentru persoanele care țin dieta keto sau au început un regim fără zahăr și carbohidrați rafinați.

Tort rapid pentru diabetici - reteta

Tort rapid pentru diabetici – reteta: Stockking

Veți fi surprinși de cât de simplu și ușor este acest tort, iar gustul întrece așteptările! Totul se face la rece, fără cuptor, fără aragaz. Nu vă rămâne decât să încercați rețeta și să ne spuneți dacă v-a plăcut! 

Tort pentru diabetici – rețetă

Ingrediente pentru bază

  • 200 g de făină de migdale
  • 100 g de unt
  • opțional: 1 lingură de pudră de cacao

Ingrediente pentru cremă

  • 600 g de cremă de brânză (sau brânză de vaci grasă)
  • 100 g de ciocolată fără zahăr (ex. cu Stevia)

Mod de preparare

Baza tortului se face foarte repede. Tăiați untul cuburi și puneți-l într-un bol termorezistent. Dați-l în cuptorul cu microunde pentru câteva secunde, cât să se topească de tot.

Untul lichid se toarnă peste făina de migdale și se amestecă bine cu o paletă, sau cu mâna. Se poate adăuga și puțină cacao, pentru a obține un blat maro.

Transferați compoziția într-o tavă detașabilă (inel culinar) cu dimensiunea de 20-22 cm. Distribuiți-o mai întâi uniform cu o lingură, apoi presați-o bine cu degetele sau cu fundul unui pahar.

Stratul trebuie să fie compact și uniform. Dați tava în frigider până faceți crema. Aceasta se prepară la fel de repede ca și blatul.

Rupeți ciocolata bucăți și puneți-o într-un bol termorezistent. Dați-l în cuptorul cu microunde pentru 1 minut. Amestecați în ea și dacă nu s-a topit complet, mai dați-o încă 30 de secunde în cuptorul cu microunde. Ciocolata trebuie să fie lichidă și fină.

Puneți brânza într-un bol. Introduceți mixerul și bateți brânza până când devine cremoasă. Adăugați ciocolata topită și mixați din nou, pentru incorporarea acesteia.

Trebuie să rezulte o cremă groasă și unctoasă. Se amestecă la final cu o lingură/spatulă, pentru omogenizare.

Scoateți tava din frigider și transferați crema peste bază cu o lingură sau cu o spatulă. Nivelați bine să nu rămână goluri de aer. Bateți tava de masă de câteva ori.

Dați prăjitura în frigider peste noapte. Trebuie să stea minim 3 ore la rece pentru ca crema să devină mai fermă și să puteți tăia tortul.

Dacă vreți să se întărească mai repede, dați-l în congelator pentru o oră.

Treceți cu cuțitul pe marginea pereților și desfaceți inelul. Tortul se poate decora cu puțină ciocolată rasă, sau cu fructe de pădure.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de tort pentru diabetici pe care le puteți încerca:

Tort dietetic, fără zahăr – pentru diabetici și cei care țin cură de slăbire
Cheesecake fără zahăr și făină – rețetă pentru diabet, keto
Cheesecake cu 120 kcal/porție, din 3 ingrediente (fără zahăr, făină, ulei)
Cheesecake cu brânză și portocale – niciun gram zahăr, făină sau ulei
Cheesecake la cuptor fără zahăr – doar 2 ingrediente (keto/diabet)

Sursă rețetă: Ricette dolci: https://www.youtube.com/watch?v=1BpKL7QCsXA&ab_channel=Ricettedolci

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.