Blat cu nucă și zero grame făină!

Atunci când ne gândim la torturile clasice avem în minte câteva ingrediente obligatorii, precum făină, zahăr, ulei, ouă și lactate.

În ultima perioadă au apărut diverse rețete, adaptate nevoilor actuale. Foarte multe persoane au astăzi intoleranță la gluten sau probleme cu greutatea.

Blat cu nuca si zero grame de faina

imagine sugestiva: Blat cu nuca si zero grame de faina: Marco Verch Professional Photographer

Aceștia trebuie să evite tot ce conține făină de grâu sau de alte cereale care au gluten.

Cei care țin cură de slăbire vor avea mai mult succes dacă reduc pe cât posibil aportul de carbohidrați rafinați.

În acest articol vă prezentăm rețeta unui tort cu blat din nuci, care nu conține niciun gram de făină sau amidon.

Contrar tuturor așteptărilor, acest blat este deosebit de moale și pufos. Se prepară foarte ușor, oricine poate obține rezultate bune urmând această rețetă. Nu vă rămâne decât să o încercați și să distribuiți mai departe.

Blat cu nucă, fără făină – rețetă

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 350 g de miez de nucă măcinată
  • 150 g de zahăr
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Secretul obținerii unui blat pufos și bine consolidat este baterea albușurilor separat de gălbenușuri. Așadar, spargeți cele 6 ouă și puneți albușurile și gălbenușurile în boluri separate. Începeți să mixați albușurile până se transformă într-o spumă tare și lucioasă.

În bolul cu gălbenușuri se pune esența de vanilie și zahărul. Introduceți mixerul și bateți până când zahărul se topește și compoziția se deschide la culoare. Adăugați această compoziție peste spuma de albușuri.

Amestecați cu o lingură sau cu spatulă folosind mișcări ușoare, de sus în jos. Când compoziția s-a omogenizat, incorporați treptat miezul de nucă, amestecând tot așa, ușor. La final se adaugă praful de copt și se incorporează.

Pregătiți tava în care veți coace blatul. Autoarea rețetei a folosit un inel culinar de 20 de centimetru, pe care l-a tapetat cu hârtie de copt pe fund. Această dimensiune vă permite să obțineți un blat destul de înalt.

Turnați compoziția în tavă și bateți-o de tavă pentru a elimina golurile de aer. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 30 de minute. Neavând făină, se coace mult mai repede decât alte blaturi.

Se lasă să se răcească complet, apoi se poate tăia în două sau chiar în trei. Este foarte moale și pufos. Are un gust aromat de nucă.

Puteți folosi la acest tort orice fel de cremă vă place, fie din vanilie, fie din ciocolată, brânză sau mascarpone. Frișca este la fel de potrivită cu miezul de nucă.

Acest blat poate fi folosit și la prepararea de diverse prăjituri. Diabeticii pot înlocui zahărul cu stevia sau eritritol.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de tort fără făină:

Tort fără lactoză, gluten și zahăr (vegan)
Tort de ciocolată fără coacere (vegan – fără lapte sau ouă)
Tort keto delicios, slab în carbohidrați (fără zahăr și făină)
Tort de ciocolată fără gluten și lactoză (pentru grupele sangvine 0, A, AB)
Tort din iaurt și ouă – fără zahăr și făină

Sursă rețetă: Rețete Ușoare, Blat de tort cu nucă: https://www.youtube.com/watch?v=xwAEG6T14C8&ab_channel=Reteteusoare

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.