Prăjitură pentru diabetici cu afine – fără făină și zahăr

Deși au multe interdicții alimentare, diabeticii pot găsi diferite rețete adecvate pentru dieta lor. Chiar și dulciuri pot să mănânce fără să le fie afectată glicemia, dacă respectă anumite reguli.

În rândurile de mai jos împărtășim cu voi o rețetă de prăjitură fără zahăr și făină.

Prajitura pentru diabetici cu cocos si afine - fara zahar si faina

Prajitura pentru diabetici cu cocos si afine – fara zahar si faina: Azerbaijan stockers

Având un conținut redus de carbohidrați și o cantitate mai mare de grăsimi, poate fi un desert potrivit pentru dieta keto.

Poate fi inclus și în alimentația persoanelor cu diabet, intoleranță la gluten sau un regim fără zahăr. 

Prăjitură pentru diabetici – rețetă

Ingrediente

  • 1 ou
  • 40 g de fulgi de cocos
  • 40 g de făină de cocos
  • 50 g de ulei de cocos
  • 8 g de praf de copt
  • 1 lingură de semințe de chia
  • 150 g de afine
  • 1 linguriță de stevia (sau alt îndulcitor)

Mod de preparare

Pregătiți mai întâi stratul de deasupra, care este de fapt un gem natural, preparat fără fierbere și fără zahăr.

Măcinați semințele de chia prin râșnița electrică de cafea. Puneți-le într-un bol. Adăugați afinele și stevia. Pasați-le bine cu blenderul vertical, până se fac pastă. În câteva minute compoziția se va închega ca o gelatină.

Pregătiți acum aluatul sau baza prăjiturii. Puneți fulgii de cocos într-un bol. Adăugați făina de cocos și praful de copt, trecute prin sită. Amestecați bine cu telul.

Incorporați apoi ingredientele umede: uleiul de cocos și oul. Uleiul de cocos trebuie încălzit dacă este solid, pentru a deveni lichid.

Amestecați cu o paletă până la omogenizare. Veți obține o compoziție sfărâmicioasă, ca cea pentru tartă.

Puneți-o într-o tavă și presați-o cu o paletă, sau cu o lingură. Vă puteți ajuta de asemenea de dosul unui pahar. Trebuie să rezulte un strat compact și uniform.

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius. După un sfert de oră, scoateți tava din cuptor și adăugați peste blat stratul de afine. Distribuiți-o uniform cu o paletă. Dați din nou tava în cuptor pentru 10 minute, la 120 de grade.

Prăjitura este gata când gemul de afine se închide la culoare și devine ferm la atingere.

Prăjitura se porționează după ce s-a răcit complet. Se poate tăia în bucăți pătrate.

Este moale și aromată. Pentru un gust mai dulce se poate adăuga mai multă stevia sau alt îndulcitor tolerat.

Nuca de cocos este bogată în calorii de aceea este bine să vă rezumați la o porție mică din această prăjitură, mai ales dacă țineți cură de slăbire.  

Informații nutriționale

Valorile nutriționale pentru 100 g de prăjitură sunt după cum urmează:

  • 300 de kilocalorii
  • 7,11 g de proteine
  • 25,48 g de grăsimi
  • 9,66 g de carbohidrați

Note și sugestii

Afinele pot fi înlocuite cu alt tip de fructe. Semințele de chia sunt obligatorii deoarece conțin mucilagii care ajută la legarea compoziției. Acestea pot fi înlocuite cu semințe de in măcinate.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjituri pentru diabet sau dieta keto:

Prăjitură cu brânză și vișine (diabet, keto, dieta fără gluten)
Prăjitură pufoasă cu mere și ovăz fără zahăr și făină (keto, diabet)
Prăjitură fără zahăr și făină, din 3 ingrediente (keto, diabet)
Prăjitură pentru slăbit, cu 110 calorii (fără zahăr și făină)

Sursă articol: Gătit Acasă, Biscuiți cu conținut scăzut de carbohidrați: https://www.youtube.com/watch?v=gJKKOYutZsA&ab_channel=KochenzuHause

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.