Prăjitură cu brânză și vișine (diabet, keto, dieta fără gluten)

Această prăjitură cu brânză, vișine și ovăz este o delicatesă pe care merită să o încercați. Spre deosebire de rețetele tradiționale, aceasta este fără gluten, adică nu conține făină de cereale.

Se face din făină de migdale. De aceea are un conținut redus de carbohidrați.

Prajitura cu branza si visine - fara gluten si zahar

Imagine sugestiva – Prajitura cu branza si visine – fara gluten si zahar: Use19408974

Prăjitură cu brânză, vișine și ovăz – rețetă

Ingrediente

Mod de preparare

Puneți crema de brânză într-un bol. Adăugați ouăle și introduceți mixerul. Bateți compoziția până rezultă o compoziție lichidă, fină, fără bucăți de pulbere.

Puneți eritritolul în râșnița electrică de cafea și măcinați-l sub formă de pulbere. Adăugați-l în compoziția de mai sus, împreună cu făina de migdale și praful de copt.

Amestecați bine cu o lingură. Incorporați apoi făina de cocos și omogenizați. Compoziția trebuie să fie grosuță.

Ungeți tava în care veți coace prăjitura cu o cantitate generoasă de unt. Autoarea rețetei a folosit un vas de sticlă pătrat de 20×20 cm.

Puneți jumătate din compoziție în tavă. Distribuiți-o cu lingura într-un strat uniform. Puneți apoi un strat de fructe. Adăugați restul de compoziție cu lingura, din loc în loc. Întindeți-o uniform cu o paletă, astfel încât fructele să fie cât mai bine acoperite.

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Prăjitura este gata în circa jumătate de oră. Verificați dacă este făcută folosind o scobitoare.

Prăjitura poate fi servită caldă sau rece. Se taie mai bine după ce s-a răcit și este mai aromată. Se taie în pătrate și se păstrează în frigider.

Nu este la fel de pufoasă precum prăjiturile cu făină, întrucât nu are gluten. Este în schimb fragedă și mai densă. Acest lucru înseamnă că este și sățioasă.

Valorii nutriționale

100 g de prăjitură conține cu aproximație:

  • 208,98 de kilocalorii
  • 12,59 g de grăsimi
  • 13,40 g de proteine
  • 8,98 g de carbohidrați

Note și sugestii

Dacă nu aveți făină de cocos puteți folosi tot făină de migdale. Făina de cocos are mai mulți carbohidrați și mai multe calorii decât făina de migdale.

Crema de brânză poate fi înlocuită cu brânză de vaci moale (dar scursă de excesul de zer).

Cireșele și vișinele pot fi proaspete, din compot sau congelate. În  orice caz, acestea trebuie scurse bine de excesul de zeamă. Dacă nu aveți astfel fructe, puteți opta pentru caise, prune sau alte fructe accesibile.

Eritritolul poate fi înlocuit cu alt îndulcitor care nu crește glicemia, precum stevia. Ajustați cantitatea după gust.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjitură fără gluten și fără zahăr:

Prăjitură cu lămâie (fără gluten și zahăr)
Prăjitură fără zahăr și făină, din 3 ingrediente (keto, diabet)
Prăjitură cu iaurt și fulgi de cocos, fără zahăr și făină (keto, diabet)
Prăjitură keto din iaurt și cocos – fără zahăr și făină

Sursă articol: Gătit Acasă, Tort cu cireșe cu conținut scăzut de carbohidrați: https://www.youtube.com/watch?v=S0KGHSwiBCo&ab_channel=KochenzuHause

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.