Pizza vegetariană fără gluten, cu blat din linte roșie

Această rețetă de pizza este ideală pentru persoanele vegetariene, pentru cei care țin post sau urmează o dietă fără gluten.

Blatul se face din linte înmuiată în apă. Nu conține deloc făină. Nu necesită frământare sau dospire.

Pizza vegetariana

Imagine cu titlu sugestiv: Pizza vegetariana: Brocco

Topping-ul se poate realiza din diverse legume. Autoarea rețetei a făcut sosul de roșii în casă, după o metodă simplă și reușită. Sosul este cel care dă gustul specific de pizza, așadar asigurați-vă că este cât mai savuros și calitativ.

Pizza cu blat de linte – rețetă

Durată totală de preparare: 45 de minute
Nr. de porții: 2

Ingrediente pentru blat

  • ¾ cană de linte roșie înmuiată
  • ½ cană de apă
  • 1 cățel de usturoi
  • ½ linguriță de praf de copt
  • ¼ linguriță de sare

Ingrediente pentru sos:

  • 230 g de sos de roșii
  • 2 linguri de pastă de roșii
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 1 frunză de dafin
  • ½ linguriță de miere
  • ½ linguriță de sare

Ingrediente pentru topping:

  • ¼ ardei gras roșu
  • ¼ ardei gras verde
  • ¼ ardei gras galben
  • 4 ciuperci
  • ¼ linguriță de sare

Mod de preparare

Începeți cu hidratarea boabelor de linte. Spălați-le bine și puneți-le la înmuiat într-un bol cu apă de cu seară.

A doua zi, scurgeți apa de la linte și clătiți-o cu apă curată. Puneți-o în vasul blenderului împreună cu apa și restul ingredientelor pentru blat. Mixați bine, până când boabele de linte se macină complet. Trebuie să rezulte o compoziție subțire și fină.

Turnați compoziția într-o tavă rotundă unsă cu puțin ulei și dați-o în cuptor. Coaceți blatul pentru jumătate de oră sau până ce marginile acestuia devin aurii-maro.

Scoateți tava din cuptor și lăsați blatul să se răcorească, apoi îl puteți scoate din tavă pe o farfurie.

Preparați acum sosul pentru pizza. Puneți uleiul în tigaia încinsă. Adăugați ceapa și usturoiul tocate mărunt și căliți-le până devin transparente. Turnați peste ele sosul de roșii și pasta de roșii. Amestecați bine.

Adăugați restul ingredientelor pentru sos și omogenizați. Gătiți sosul la foc mic jumătate de oră. Cu cât mai mult îl fierbeți, cu atât mai intens va fi gustul de roșii. Gustați-l și vedeți dacă mai este nevoie de ceva. La final se înlătură foaia de dafin.

Pregătiți acum legumele pe care le veți pune pe pizza. Spălați și tăiați ardeii grași și ciupercile felii de mărimea dorită.

Puneți tigaia pe foc cu uleiul. Adăugați legumele cu sare și căliți-le până se înmoaie, circa 10-15 minute.

Ungeți blatul de pizza cu sos și așezați legumele deasupra. Se pot pune și câteva felii de măsline. Pizza este gata. Nu mai trebuie să o dați la cuptor.

Această pizza vegetariană cu blat de linte are mai puțini carbohidrați, mai puține calorii și grăsimi decât pizza cu aluat din făină. Este o sursă bună de fibre, proteine și fier.

Blatul din linte este ferm dar fraged în interior și crocant pe margini. Este suficient de tare încât să susțină legumele și să nu se rupă.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de pizza cu blat fără gluten sau fără făină deloc:

Pizza pentru diabetici, cu blat din broccoli, fără făină (keto)
Pizza fără mulți carbohidrați, cu blat din conopidă
Mini pizza fără aluat, din 3 ingrediente

Sursă articol: Petra Scott, Red lentil pizza, Nutrition Refined: https://nutritionrefined.com/lentil-pizza-crust/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.