Tartă cu lămâie fără zahăr și gluten

Această tartă cu lămâie fără zahăr și gluten este o propunere ideală pentru diabetici, pentru cei care țin cură de slăbire, pentru persoanele cu intoleranță la gluten sau lactoză.

Este un desert ușor, nevând deloc zahăr. Satisface pofta de dulce.

Tarta cu lamaie fara zahar si gluten

Imagine sugestiva: Tarta cu lamaie fara zahar si gluten: Dana L. Brown

Autoarea rețetei îl recomandă și celor care suferă de candidă și nu au voie să consume deloc zahăr.

Se prepară foarte ușor. Însă vă trebuie un blender de viteză mare pentru a transforma nucile caju într-o cremă fină.

Tartă cu lămâie fără zahăr și gluten – rețetă

Nr. de porții: 6
Durată totală de preparare: 2 ore și 30 de minute

Ingrediente pentru blat:

• 200 g de semințe de floarea-soarelui
• 100 g de fulgi de cocos
• 50 g de pudră de cacao
• 4 linguri de ulei de cocos topit

Ingrediente pentru cremă:

• 70 g de nuci caju crude
• 4 linguri de suc de lămâie
• 170 g de apă
• 2 linguri de coajă de lămâie rasă
• 4 picături de stevia lichidă
• 4-5 linguri de ulei de cocos topit
• 2 lingurițe de agar-agar (pudră)

Mod de preparare

Începeți prin a pune nucile caju la hidratat într-un bol cu apă fierbinte. Lăsați-le 15 minute la înmuiat.

Pregătiți tava în care veți pune tarta. Poate fi un inel culinar. Ungeți-o cu puțin ulei de cocos.

Puneți semințele de floarea-soarelui, nuca de cocos și pudra de cacao în vasul robotului cu lama S. Mixați până când semințele se mărunțesc și rezultă o compoziție grunjoasă.

Turnați compoziția într-un bol și adăugați uleiul de cocos topit. Amestecați bine, cu o lingură, până obțineți o compoziție omogenă.

Presați compoziția în tavă cu degetele, cât mai compact posibil. Vă puteți ajuta la final de o lingură. Acoperiți toată suprafața tăvii, inclusiv pereții.

Introduceți tava în frigider și lăsați-o să se răcească pentru 30 de minute.

Între timp, puteți pregăti crema. Puneți pudra de agar-agar într-un păhărel. Adăugați o lingură de apă la temperatura camerei și amestecați.

Scurgeți nucile caju de apă și puneți-le în vasul blenderului. Adăugați sucul de lămâie, apa, stevia lichidă, uleiul de cocos topit, coaja de lămâie și pudra de agar-agar dizolvată.

Mixați până când rezultă o compoziție fină. Turnați crema peste blatul din tavă care s-a întărit. Nivelați cu dosul lingurii, pentru a da cremei o suprafață cât mai netedă.

Bateți tava de masă de câteva ori pentru a înlătura golurile de aer.

Dați prăjitura la frigider. Trebuie să stea la rece măcar o oră înainte de a o tăia și servi.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de tartă cu lămâie:

Cea mai rapidă tartă cu lămâie – fără făină sau zahăr adăugat, fără cuptor
Tartă cu lămâie și ulei de măsline – rețetă cu specific italian
Tartă de lămâie de post, fără zahăr și făină – doar 4 ingrediente!

Sursă articol: Magdalena Wszelaki, Hormones and Balance, No bake gluten free-lemon tart recipe: https://hormonesbalance.com/recipes/no-bake-gluten-free-lemon-tart-recipe/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.