Cea mai rapidă tartă cu lămâie – fără făină sau zahăr adăugat, fără cuptor

Rețeta de tartă pe care o veți găsi mai jos vă poate scoate din impas atunci când aveți musafiri anunțați pe ultima sută de metri.

Dacă vreți să-i serviți cu ceva proaspăt făcut în casă, optați pentru această tartă rapidă cu lămâie.

Tarta rapida cu lamaie - fara coacere

Imagine cu titlu sugestiv: Tarta rapida cu lamaie – fara coacere

În zece minute este gata! Nu trebuie să faceți aluat sau vreo cremă sofisticată.

Tot ce trebuie să faceți este să amestecați ingredientele.

Nu conține făină sau zahăr adăugat. Se face doar din lactate.

Dacă nu aveți toate ingredientele în casă, le puteți găsi la magazinele de lângă bloc.

Nici nu trebuie să aprindeți cuptorul.

Tarta se face la rece, fără preparare termică.

Încercați-o și veți fi încântați de rezultat!

TARTĂ CU LĂMÂIE FĂRĂ COACERE – REȚETĂ

Nr. de porții:
Dimensiune tavă: 24 cm.

INGREDIENTE BAZĂ

• 150 g de biscuiți dulci
• 80 g de unt

INGREDIENTE CREMĂ

• 1 conservă de lapte condensat îndulcit (400 g)
• 250 g de smântână pentru frișcă (neîndulcită)
• 1 lămâie mare sau 2 lămâi mici

MOD DE PREPARARE

Spălați bine lămâia cu bicarbonat de sodiu. Clătiți-o cu apă și dați-o prin răzătoare.

Rezervați coaja, pe care o veți include în cremă pentru un gust mai bogat de lămâie.

Măcinați biscuiții cu ajutorul unui mini-tocător sau robot.

Puneți-i într-un bol și adăugați peste el untul topit în prealabil.

Amestecați cu o lingură până la incorporare.

Compoziția va fi nisipoasă și grunjoasă. Nu vă temeți, se va întări.

Aceasta este baza tartei sau blatul. Transferați amestecul de biscuiți și unt într-o tavă așternută pe fund cu hârtie de copt.

Autoarea rețetei a folosit un inel culinar  (formă rotuncă cu pereți detașabili) cu diametrul de 24 cm.

Dacă vreți ca tarta să fie mai înaltă, se poate utiliza o tavă de 22 cm.

Presați compoziția în tavă cu degetele, apoi tipăriți bine cu dosul unei linguri sau a unui pahar.

Când ați obținut un blat compact și uniform, dați tava în frigider.

Cât se întărește baza, pregătiți crema.

Puneți laptele condensat într-un bol încăpător.

Adăugați coaja de lămâie și sucul proaspăt stors de la 1 lămâie mare sau de la 2 lămâi mai mici.

Introduceți mixerul și bateți laptele la viteză mare timp de 5 minute.

Veți vedea că acesta își mărește volumul și devine mai vâscos.

Separat, bateți smântâna până se face cremoasă, ca o frișcă.

Adăugați frișca peste laptele condensat. Amestecați ușor cu o spatulă.

Folosiți mișcări ușoare, de jos în sus.

Crema trebuie să fie aerată. Turnați-o în tavă, peste stratul de biscuiți.

Nivelați cu paleta astfel încât să obțineți o suprafață uniformă.

Bateți tava de masă de câteva ori pentru a elimina golurile de aer.

Asta e tot. Nu vă mai rămâne decât să dați tarta la frigider.

Trebuie să stea la rece peste noapte. Dar dacă aveți musafiri în ziua respectivă, o puteți scoate din frigider după 3 ore.

Scufundați tava într-un bol cu apă fierbinte de câteva ori, sau ștergeți pereții cu un prosop înmuiat în apă fierbinte.

Acest lucru va ajuta tarta să se desprindă mai ușor de pe pereții formei.

REȚETE SIMILARE

Tartă de lămâie de post, fără zahăr și făină – doar 4 ingrediente!
Tartă cu lămâie și ulei de măsline – rețetă cu specific italian
Prăjitură cu lămâie și puțin zahăr (lemon bars) – delicată, dulce-acrișoară
Tartă dietetică, din tărâțe și fructe – fără foc, gata în 5 minute

SUGESTII DE DECOR

Tarta cu lămâie poate fi decorată cu o glazură albă din zahăr pudră și suc de lămâie.

La fel de savuros ar fi un jeleu de lămâie făcut din suc de lămâie și amidon. Turnați pe toată suprafața tartei.

Presărați-o cu fulgi de migdale, bucăți de nuci sau ciocolată rasă.

Dar dacă preferați ceva mai natural, decorați tarta deasupra cu fructe proaspete: căpșuni, piersici, caise, banane.

Tarta este delicioasă. Blatul este crocant și foarte gustos, datorită untului proaspăt.

Crema este moale, pufoasă și aromată de la sucul și coaja de lămâie.

Dacă vă place gustul de lămâie verde, puteți folosi 2 limete.

O porție din această tartă cu lămâie are circa 425 de calorii. Serviți-o cu moderație.

Rețetă preluată din: Laura Laurențiu, Tarta cu lamaie si lapte condensat: https://www.youtube.com/watch?v=_Zh1IihYHOc&ab_channel=LauraLaurentiu

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.