Focaccia – rețetă pentru cei cu alergii alimentare (fără gluten, lapte, ouă)

Această focaccia nu seamănă deloc cu preparatul clasic. Nu este crescută, nici pufoasă, pentru că nu conține deloc făină în compoziție. Are mai degrabă o consistență densă și texturată.

Se prepară din caju și semințe de in. Este aromatizată cu rozmarin și sare.

Focaccia – reteta pentru cei cu alergii alimentare - fara gluten, lapte, oua

Imagine sugestiva: Focaccia: Foodmoods

Recomandăm această rețetă de focaccia de post tuturor celor care se confruntă cu alergii alimentare. Este potrivită pentru cei care au intoleranță la gluten, alergie la lactoză sau la ouă.

Poate fi o sugestie de pâine pentru diabetici și cei care țin cură de slăbire.

Focaccia de post – rețetă fără gluten

Durată totală de preparare: 1 oră și 20 de minute
Nr. de porții: 4

Ingrediente

• 2 căni de caju crud
• 3 linguri de semințe de in măcinate + ½ cană de apă
• 4 linguri de ulei de cocos lichid
• ½ cană de amidon de tapioca
• 2 lingurițe de praf de copt
• 2 linguri de apă
• 1 linguriță de sare
• 10-20 de roșii cherry
• 1 lingură de rozmarin proaspăt, mărunțit
• 1 linguriță de sare grunjoasă (pentru final)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetați tava cuptorului cu hârtie de copt.

Pregătiți mai întâi „oul” vegetal sau liantul acestui aluat. Puneți semințele de in măcinate într-un bol. Adăugați apa și amestecați. Lăsați la înmuiat un sfert de oră.

Puneți și nucile caju la hidratat în apă fierbinte pentru un sfert de oră. Clătiți și scurgeți apa. Puneți-le în vasul robotului cu lama S.

Adăugați gelul de semințe de in care s-a format în urma hidratării. Puneți restul ingredientelor (fără rozmarin) și mixați până rezultă o compoziție omogenă.

Adăugați jumătate din cantitatea de rozmarin și pulsați de câteva ori pentru omogenizare. Turnați compoziția în tavă. Distribuiți-o uniform cu o spatulă într-o formă rotundă sau dreptunghiulară. Grosimea foii trebuie să fie de circa 2 cm.

Spălați și tăiați roșiile în jumătăți. Așezați-le deasupra, din loc în loc. Presărați restul de rozmarin și acea linguriță de sare mare.

Introduceți tava în cuptor și coaceți foccacia timp de 55 de minute. Depinde însă de puterea cuptorului. Este gata când a devenit aurie sau ușor rumenă.

Puteți verifica dacă este coaptă înăuntru cu o scobitoare. Ea va continua să se gătească încă puțin după ce o scoateți din cuptor. De aceea este important să o lăsați să se răcească înainte de a o tăia.

Această focaccia de regim poate fi servită cu orice fel de mâncare doriți. Sau poate fi consumată ca atare.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete fără gluten:

Tartă de post la tigaie – din făină de năut și legume
Socca – pâine delicioasă din făină de năut
Pâine plată din semințe și ovăz (fără gluten și ulei)

Sursă articol: Magdalena Wszelaki, Rosemary cashew foccacia, Hormones & Balance: https://hormonesbalance.com/recipes/rosemary-cashew-focaccia/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.