Chifteluțe cu dovlecei și ricotta la cuptor

Chifteluțele cu dovlecei și ricotta la cuptor se fac extrem de rapid.

Trebuie doar să radeți dovleceii și să îi amestecați cu restul ingredientelor.

Chiftele cu dovlecei si branza la cuptor - reteta

Imagine cu titlu sugestiv: chiftele cu dovlecei si branza la cuptor: Timolina

Compoziția se modelează între palme, iar chiftelele se pun într-o tavă și se dau la cuptor.

Nu trebuie să aveți grijă de ele ca atunci când le prăjiți în tigaie pe aragaz.

Fiindcă le coaceți în cuptor, au mai puține calorii decât dacă le-ați găti în baie de ulei.

Dovleceii sunt în general legume hipocalorice, ideali pentru dietele de slăbit.

Au un conținut sărac în grăsimi și sodiu.

Motive să includeți dovleceii în alimentație

124 g de dovlecei conțin doar 21 de calorii, 3,9 g de carbohidrați și 0,4 g de grăsimi.

Sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina B6 și potasiu.

Furnizează în cantități mai mici vitamina A, vitamina B1, vitamina B2 și acid folic, mangan, potasiu, fosfor și magneziu.

Au proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și anticancerigene.

Consumul de dovlecei este asociat cu o serie de beneficii importante.

Datorită conținutului bogat în vitamina C, au efect protector la nivel celular împotriva radicalilor liberi.

Această vitamină susține imunitatea și repararea celulelor. Încetinește procesul de îmbătrânire.

Dietele bogate în fructe și legume sunt asociate în studii cu prevenirea bolilor cronice, inclusiv a cancerului.

Cercetătorii fac referire aici cu precădere la cancerul pulmonar, mamar, stomacal, bucal, laringian, faringian, esofagian, rectal și colonic.

Din nou, vitamina C este răspunzătoare pentru beneficiile dovleceilor asupra pielii.

Ea mărește producția de colagen și protejează pielea de daunele razelor ultraviolete.

Vitamina B6 din dovlecei poate atenua simptomele provocate de sindromul premenstrual.

Această vitamină a fost asociată de asemenea cu reducerea răului de dimineață în primele etape ale sarcinii.

Iată doar câteva motive să consumați dovlecei.

Dacă nu găsiți deloc atractiv gustul lor în stare crudă, îi puteți căli sau include în diverse mâncăruri gătite.

Chifteluțe cu dovlecei și ricotta – rețetă

Ingrediente

2 dovlecei sau zucchini medii

250 g de ricotta

60 g de parmezan, cașcaval sau telemea rasă

1 ou

80 g de pesmet

Mod de preparare

Dovleceii se spală și se dau prin răzătoarea cu găuri mari.

Dacă sunt de grădină sau dintr-o sursă de încredere (nestropiți), nu se mai curăță de coajă.

Dovleceii au foarte multă apă. De aceea, după ce i-ați dat prin răzătoare, trebuie să-i stoarceți bine de zeamă și să o înlăturați.

Puneți compoziția stoarsă într-un bol încăpător. Adăugați ricotta și parmezanul sau cașcavalul ras.

Puneți oul și pesmetul. Amestecați cu o lingură, până la omogenizare.

Tapetați tava cuptorului cu hârtie de copt.

Luați câte o lingură din compoziție și modelați-o sub formă de bilă.

Așezați biluțele în tavă, distantațe.

Le puteți aplatiza puțin, sau le puteți lăsa așa, bombate.

Se dau în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius.

Se coc 15-20 de minute.

Dovlecelul se face foarte repede, de aceea nu trebuie să le țineți prea mult.

Sunt gata când s-au rumenit ușor la suprafață. Pe puteți întoarce în cuptor să se rumenească uniform.

Chiftelele cu dovlecei și ricotta sunt fragede, moi în interior și suculente.

Le puteți servi ca atare, sau cu o garnitură de piure, orez, pește, friptură, legume, salate etc.

Constituie un mic-dejun sau o cină ușoară. Dau bine pe un platou cu aperitive festive.

Alte rețete cu dovlecei

Chiftele turcești fără carne, fără foc (Cig Kofte)

Chiftele din dovlecel ras, fără ou

Chifteluțe de dovlecel, morcov și țelină la cuptor

Surse articol:

1. Într-o zi o rețetă, Micul dejun sau cina foarte rapid: https://www.youtube.com/watch?v=TG_rrxlG_1w&ab_channel=UnjourUnerecette
2. Barbie Cervoni, Jonathan Valdez, Zucchini nutrition facts and health benefits, Very Well Fit: https://www.verywellfit.com/summer-squash-and-zucchini-nutrition-facts-4114725

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.