Pastă de dovlecei cu brânză topită – rețetă nouă

Abundența de dovlecei din timpul verii ne provoacă să îi includem mai des în alimentația noastră.

Sunt ieftini, ușor de procurat, iar mâncărurile făcute din ei sunt economice.

Crema de branza cu dovlecei

Crema de branza cu dovlecei: Carodean Road Designs

Calitățile dovleceilor

Datorită gustului neutru, sunt foarte versatili. Pot fi combinați cu diverse legume, cu ouă și lactate.

În rândurile următoare vă prezentăm o rețetă inedită de pastă de dovlecei cu brânză topită.

Ingredientele sunt la îndemână, așa că nu aveți motive să nu încercați această rețetă!

Dovleceii sunt o legumă convenabilă din punctul de vedere al bugetului de bani și de calorii.

Sunt foarte bogați în apă și nutrienți. Au foarte puține calorii și grăsimi, de aceea sunt o componentă importantă în regimurile de slăbit.

Potrivit „Nutrition Data Self”, 124 de grame de dovlecel crud furnizează:

  • 35% din doza zilnică recomandată (DZR) de vitamina C
  • 14% din DZR de vitamina B6
  • 11% din DZR de mangan
  • 10% din DZR de vitamina B2
  • 9% din DZR de acid folic
  • 9% din DZR de potasiu
  • 7% din DZR de vitamina K
  • 5% din DZR de fibre
  • 5% din DZR de vitamina A
  • 5% din DZR de magneziu
  • 5% din DZR de fosfor

Datorită acestui profil nutrițional, dovleceii pot fi benefici în alimentația persoanelor cu diabet sau tulburări ale zahărului din sânge.

Consumul acestei legume poate reduce de asemenea riscul problemelor cauzate stresul oxidativ.

Vitamina C, carotenoidele, manganul și zincul sunt antioxidanți importanți din dovlecei.

Pastă de dovlecei căliți cu brânză topită – rețetă

Puteți folosi dovlecel de vară verde ori galben, sau zucchini.

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 150-200 g de brânză topită
  • sare și piper, după gust
  • ulei
  • mărar

Metodă

Începeți prin a curăța legumele de coajă și a le spăla.

Tăiați dovleceii și ceapa cubulețe. Morcovii se dau prin răzătoarea cu găuri mici.

Puneți puțin ulei într-o tigaie. Adăugați ceapa și căliți-o 3 minute. Amestecați cu o lingură de lemn.

Adăugați apoi morcovul ras și lăsați-l până se înmoaie bine.

Presărați sare și piper.

Puneți apoi dovleceii și amestecați bine.

Puneți capacul pe tigaie și lăsați legumele să fiarbă circa 10-15 minute.

Amestecați ocazional. Cu 2-3 minute înainte de final luați capacul, ca zeama legumelor să scadă complet.

După aceea trebuie să lăsați compoziția să se răcească bine.

După ce s-a răcit complet, transferați-o în vasul unui robot de bucătărie cu lama S.

Adăugați și brânza topită tăiată cuburi. Mixați câteva minute, până când legumele se mărunțesc complet.

Dacă robotul este mic, mixați în mai multe rânduri compoziția.

Trebuie să obțineți o pastă cremoasă și fină. La final adăugați mărar, după gust.

Rețete similare

Dovlecei căliți, cu sos de usturoi – cea mai simplă și gustoasă mâncare arăbească de vară

Salată de dovlecei și iaurt scurs – ieftină, dietetică, savuroasă

Salată dietetică de dovlecei, cu maioneză din iaurt

Pasta de dovlecei și brânză se întinde pe pâine. Este foarte bună la micul-dejun, cu pâine prăjită și roșii, sau alte legume.

Poate fi servită și ca sos la mâncăruri gătite.

Surse articol:

1. Rețete Ușoare.eu: https://retete-usoare.eu/gustare-rapida-delicioasa-pentru-banuti-inca-nu-ati-gatit-asa-dovleceii/
2. Nutrition Self Data, Squash, summer, zucchini, includes skin, raw: Squash: https://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2639/2
3. The World’s Healthiest Foods, Squash, summer: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=62

 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.