Dacă te vei ruga mereu, Dumnezeu te va lumina ce să faci, chiar și în cele mai simple sau grele împrejurări

Sfântul Porfirie Kavoskalivitul a fost un mare rugător. Considera că rugăciunea poate să rezolve orice problemă.

Toate necazurile noastre trebuie să le încredințăm lui Dumnezeu. Noi singuri nu le putem rezolva.

Daca te vei ruga, Dumnezeu te va lumina ce sa faci

Daca te vei ruga, Dumnezeu te va lumina ce sa faci

Dar nu numai greutățile noastre, ci întreaga noastră viață trebuie să o dăm lui Dumnezeu, dum cum spune în Sfânta Liturghie.

Toată viața noastră o lăsăm în seama Ta, Doamne. Ce voiești Tu, facă-se voia Ta, precum în cer așa și pe pământ”.

Ispitele și necazurile nu trebuie să ne sperie, ci să ne întărească în credință. Oamenii care au credință se roagă la tot pasul, ca Dumnezeu să îi ajute în toate.

Omul lui Dumnezeu pe toate le preface în rugăciune: și greutatea și necazul le preface în rugăciune. Orice i s-ar întâmpla, îndată începe: „Doamne, Iisuse Hristoase…

Pe toate le putem depăși ușor cu ajutorul rugăciunii. Chiar și insomnia, anxietatea și alte probleme cu care se confruntă oamenii din zilele noastre.   

Toate se pun în rânduială prin rugăciune, dar trebuie să ai iubire, înflăcărare în rugăciune. Să nu ai neliniște, ci încredere în iubirea și în pronia lui Dumnezeu”.

Pe toate trebuie să le facem cu gândul la Dumnezeu. Toate se sfințesc prin rugăciune – și cele duhovnicești și cele materiale. „Când ești în rugăciune, toate se fac cum trebuie”.

Chiar și ceva periculos de ai face, dacă te rogi, ai ocrotire de la Duhul Sfânt și lucrezi cu bucurie, cu încredere.

Când săvârșim neîncetat rugăciunea, ne va lumina Dumnezeu ce trebuie să facem de fiecare dat. Și în cele mai grele împrejurări ne va înștiința Dumnezeu înlăuntrul nostru. Va găsi Dumnezeu mijloace”.

Iar dacă trecem prin necazuri mari sau situații foarte grele, este bine să facem și puțin post, spune Sfântul Porfirie.

Atunci când avem o problemă serioasă sau o nedumerire, să punem mai întâi multă rugăciune și post. Și eu așa am făcut de multe ori”.

Citește și: Rugăciune pentru luminarea sufletului

Sursă articol: Natural Născut Ortodox, Îngerii nu se roagă pentru a câștiva ceva – Sfântul Porfirie Kavoskalivitul: https://www.youtube.com/watch?v=PDR3fl0MCYw&ab_channel=NaturalNascutOrtodox

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.