Rugăciune pentru semănături rodnice, ocrotite de Dumnezeu

Rugăciunea este și trebuie să fie o componentă esențială a vieții noastre. Fără Dumnezeu și harul Lui nu putem face nimic, după cum Însuși Hristos a zis.

Avem nevoie de ajutorul lui Dumnezeu la orice pas, în tot ceea ce intreprindem. De aceea este necesar să ne rugăm, pentru doar cei care cer primesc și cei care caută află.

Rugăciune pentru semănături bune, ocrotite de Dumnezeu

Rugăciune pentru semănături bune, ocrotite de Dumnezeu

Ne rugăm când ne trezim din somn, când ne așezăm la masă, când ieșim din casă, când ne culcăm. Acestea sunt momentele sau situațiile principale în care ne-am deprins, unii dintre noi, să facem rugăciune.

Însă trebuie să ne rugăm și pentru ca munca noastră să fie încununată. De pildă, dacă cineva lucrează pământul, cu atât mai mult are trebuință de ajutorul divin pentru a obține rodul dorit.

Există chiar o rugăciune specială care se citește pentru semănături. Am găsit-o într-o carte de rugăciuni apărută în anul 2016 la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă, București.

Este o rugăciune pe care nu doar persoanele care lucrează în agricultură ar trebui să o rostească, ci fiecare dintre noi, care beneficiem de roadele pământului.

Pentru a avea hrana și pâinea de toate zilele, trebuie să ne rugăm ca Dumnezeu să dăruiască ploaie la bună-vreme, să ferească semănăturile de secetă, de ploi puternice, de furtuni, de insecte și alte calamități.

Cu atât mai mult trebuie să ne rugăm ca Dumnezeu să reverse harul Său asupra pământului, cu cât solul este puternic afectat de insecticide, erbicide și alte substanțe chimice care ne intoxică organismul.

Este de asemenea important să facem rugăciune și sfânta cruce asupra mâncării pe care o punem pe masă, pentru ca Dumnezeu să ne păzească de substanțele dăunătoare din alimente.

Rugăciune pentru semănături

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ 

Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce ai făcut cerul și pământul, împodobind pământul cu verdeață și cu tot felul de semințe ce rodesc după felul lor, Însuți și acum, Stăpâne, caută din sfântul Tău locaș spre semănăturile acestea și le binecuvintează.

Ferește-le de tot răul, de farmece, de ispita celui viclean, de oamenii cei rău și de timpuri neprilenice.

Dă-le să aducă roadă la vreme. Alungă de la ele insectele cele dăunătoare și toată boala aducătoare de stricăciune.

Deschide nouă vistieriile Tale cele mari și înmulțește roadele pământului, revărsând îndurările Tale peste tot poporul Tău, ca să slăvim preacinstitul și de mare cuviință numele Tău: al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, în vecii vecilor. Amin”.

Citește și: Rugăciuni din psalmi către Dumnezeu, Hrănitorul tuturor făpturilor

Sursă articol: Rugăciune pentru semănături, Carte de Rugăciuni, Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă, București, 2016, pp. 150-151

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.