Sirop din plante pentru inimă (alungă tristețea inimii)

Articol documentat

Cu toții avem zile, perioade și momente în care ne simțim triști, abătuți, melancolici sau chiar dărâmați psihic și emoțional. Un sirop din plante pentru întărirea inimii poate veni ca o alinare fizică.

De vină poate fi vremea urâtă, un necaz, o despărțire, o decepție, o pierdere… Indiferent de cauza ei, suferința aceasta trebuie depășită prin multă voință și nădejde. 

Sirop din plante pentru inima

Sirop din plante pentru inima

În orice situație dificilă trebuie să ne străduim să vedem partea bună a lucrurilor și să gândim pozitiv. Să avem credință în Dumnezeu că toate sunt spre folosul nostru.

Sirop pentru inimă – rețetă

Plantele medicinale ne pot oferi și ele ajutorul lor. Cei de la Mountain Rose Herbs ne propun o rețetă de tonic pentru inimă, pe care l-au numit „Sirop pentru o inimă fericită”.

Conține o formulă de plante cu efecte revigorante și întăritoare pentru perioadele de încercare emoțională.

Ingrediente

½ cană de fructe de păducel
½ cană de fructe de soc
¼ cană de măceșe
1 baton de scorțișoară
1 cană de miere
3 căni de apă
50 ml de brandy (pentru conservare)

Mod de preparare

Puneți apa într-o cratiță. Adăugați fructele și aduceți la punctul de fierbere. Când începe să clocotească, dați focul la mic și lăsați fructele să fiarbă circa 30-40 de minute.

Luați vasul de pe foc și zdrobiți/pasați fructele cu tot cu lichid. Strecurați printr-o pânză de tifon și stoarceți bine sucul.

Cântăriți apoi sucul și adăugați o cantitate egală de miere. Puneți-le pe aragaz la foc mic câteva minute, doar să se omogenizeze. Nu fierbeți siropul!

Incorporați apoi brandy și omogenizați. Turnați siropul obținut într-o sticlă de culoare închisă sau într-un borcan, sterilizate anterior. Etichetați recipientul și păstrați-l în frigider. Rezistă până la jumătate de an.

Citește și: Siropul de păducel – un tonic excelent pentru inimă și circulația sângelui

Puteți consuma acest sirop cu apă minerală, sau îl puteți pune pe clătite, înghețată și alte deserturi. La cât este de dulce și aromat, cu siguranță îl veți mânca de cele mai multe ori cu lingurița.

Beneficiile plantelor din sirop

Plantele folosite la această rețetă susțin sănătatea inimii la propriu.

Păducelul

Păducelul este considerat un adevărat doctor natural al inimii. Fructele sale sunt recomandate de mulți botaniști pentru îmbunătățirea funcției cardiovasculare.

Ceaiul de păducel liniștește bătăile inimii și este de asemenea util în stări nervoase, lipsă de somn și agitație. Studiile moderne au arătat că această plantă ajută în insuficiența cardiacă.

Fructele de soc

Fructele de soc sunt delicioase când sunt coapte. Nu trebuie folosite în stare crudă, deoarece pot otrăvi organismul. Trebuie recoltate în stadiul deplin de maturitate.

Au proprietăți antivirale, antiinflamatoare și antioxidante puternice și sunt excelente în episoadele de răceală și gripă. Întăresc funcția sistemului imunitar și îmbunătățesc astfel starea de bine a organismului.

În medicina tradițională, fructele socului sunt folosite în numeroase afecțiuni: dureri de dinți, dureri de urechi, probleme oculare, răni, arsuri, colici, viermi intestinali, dizenterie, artrită, reumatism, febră și epilepsie.

Boabele de soc au efecte cardioprotectoare importante. Datorită capacității lor antioxidante puternice, reduc oxidarea colesterolului și scad riscul de ateroscleroză, atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale. Totodată, reduc nivelul presiunii arteriale.

Măceșele

Măceșele sunt foarte bogate în vitamina C. Au o activitate antioxidantă remarcabilă. Ceaiul are efecte întăritor asupra persoanelor slăbite și asupra celor vârstnici.

Studiile moderne au arătat că măceșele scad tensiunea arterială și colesterolul și reduc riscul bolilor cardiovasculare la persoanele obeze. Totodată, previn diabetul de tip 2 și ameliorează durerile articulare.

Alte plante benefice pentru inimă

Rădăcina de valeriană – induce somnul și o stare de relaxare. Se pot lua câte 15 picături de tinctură în nopțile fără somn. Conurile de hamei sunt la fel de bun în acest sens.

Roinița

Mușețelul

Floarea pasiunii

Limba mielului

Iată cât de multe beneficii aduc cu ele aceste plante medicinale!

Surse:

1. Mountain Rose Herbs, Herbs to Ease Heartache and Beat the Blues: https://blog.mountainroseherbs.com/herbs-heartbreak
2. Preot Iov Burlacu, Rețetarul de la Neamț, Păducel, Leacuri din Grădina Mănăstirii spre Folosul Credincioșilor, Editura Paralela 45, Pitești, 2009, pp. 112
3. Dr. Karen Bridgman, Use elderberries to boost immunity and protect against heart disease, Well Being: https://www.wellbeing.com.au/body/health/elderberries-immunity-heart-disease.html
4. Pat Hagan, Daily dose of rosehip extract could help cut heart disease by lowering blood pressure and cholesterol levels, Daily Mail: https://www.dailymail.co.uk/health/article-2087820/Daily-dose-rosehip-extract-help-cut-heart-disease-lower-blood-pressure-reduce-cholesterol.html

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.