Cura cu Borş Acru – Slăbeşte, Previne Infarctul şi Cancerul de Colon

Obişnuieşti să găteşti des ciorbe acrite cu borş de tărâţe, dar nu cunoşti beneficiile acestui elixir miraculos! Un pahar de borş acru pe zi îmbunătăţeşte digestia, scade tensiunea, tratează bolile de ficat şi plămân, previne cancerul de colon şi infarctul.

Cura cu Borş Acru - Slăbeşte, Previne Infarctul şi Cancerul de Colon

Borşul acru este un preparat 100% românesc, inventat de ţăranii noştri ingenioşi, cunoscut mai ales de modolveni şi ruşi.În medicina populară, borşul este un dezinfectant puternic pentru vase, precum şi un leac eficient pentru deochi, anemie, mahmureală sau bronşită.  Lichidul acru este un leac tonic şi purificator natural al corpului. Conţine Vitamine B, C şi D, precum şi o gamă bogată de minerale şi oligoelemente: calciu, magneziu, fosfor, seleniu, crom, enzime.

Beneficiile curei cu borş acru

• Bronşită, astm, sinuzită – se beau 2 căni cu borş zilnic, timp de 3 săptămâni
• Tuberculoză – se bea câte o jumătate de litru de borş pe zi, pe stomacul gol, înainte de mese
• Oboseală cronică – se bea un sfert de litru de borş acru odată, pentru stimularea sistemului nervos
• Boli neuropsihice (depresii, nevroze, stres, astenii)
• Stimulează sistemul endocrin
• Mahmureală – se bea 1 litru de borş pentru ameţeala, durerile de cap, senzaţia de vomă specifice intoxicaţiei cu alcool. Pentru tratarea definitivă a alcoolismului se recomandă consumul unui pahar de borş pe zi
• Indigestie – se bea un pahar de borş înainte de masă
• Boli reumatice – flebită, artrita, gută, varice

> Leac pentru ficat, fiere, rinichi şi colon

Borşul este un leac universal când vine vorba despre afecţiuni hepatice sau renale. Borşul curăţă rinichii şi colonul, tratează litiaza urinară, previne cancerul de colon şi întăreşte funcţia organelor interne. Cura de detoxifiere cu borş se ţine 2 săptămâni, timp în care se bea câte o cană de borş pe zi, cu 15 minute înainte de masă. Se poate adăuga o jumătate de linguriţă de pulbere de pelin, pentru un efect diuretic maxim.

Pentru detoxifierea şi revigorarea organismului, se va urma o cură de 20 de zile, timp în care se bea un pahar de borş pe zi, cu 15 minute înainte de masă.

> Bun pentru plămâni

Pentru tratarea afecţiunilor pulmonare, fitoterapeuţii recomandă înlocuirea consumului zilnic de apă cu borş. Se bea cel puţin 2 litru pe zi, amestecat cu infuzie de soc (preparată din 2 linguriţe de flori la o cană cu apă clocotită). Borşul se bea înainte de mesele zilei, îndulcit cu miere. Cura durează 2 luni.

> Sănătatea inimii

Borşul este renumit şi pentru capacitatea de a scădea tensiunea şi nivelul colesterolului şi glicemiei. Este un remediu minunat pentru bolnavii cardiaci care suferă de hiptertensiunea arterială, cardipatie ischemică, tromboză, infarct miocardic.

> Cura de slăbire cu borş acru

Datorită puterii de eliminare eficiente a toxinelor din organism, borşul este recomandat în special în curele de slăbire. Favorizează arderea grăsimilor şi stimulează digestia. Pentru eliminarea kilogramelor nedorite, se vor consuma câte o cană de borş, timp de 10 zile, apoi se creşte numărul paharelor pe zi, până la 7 pe zi.. Borşul se bea cu 15 minute înainte de masă. Cura durează 3 săptămâni.

> Cura externă cu borş pentru piele

Se recomandă spălăturile cu borş pentru tratarea pielii uscate de vânt sau frig, ulcerului cutanat sau degerăturilor. Se aplică tampoane înmuiate în borş şi se fac aplicaţii locale.

Cum se prepară borşul de tărâţe?

Borşul alimentar conţine aditivi nesănătpşi. Aşadar, este mai bine să-l preparaţi în casă. Iată cum:

• Se adaugă într-un borcan mare tărâţe de grâu până se umple vasul pe un sfert
• Se toarnă un pic de apă rece şi apoi apă clocotită până la 3 sferturi din borcan
• Se amestecă şi se adaugă huşte (tărâţe umezite cu borş)
• Se amestecă bine toate ingredientele şi se acoperă borcanul cu o pătură groasă
• Se lasă la cald o zi, două.
• Înainte de consum, borşul se strecoară

Gustul de acreală poate fi îndepărtat cu suc de mere, miere de albine sau sirop de sfeclă de zahăr. Atenţie! Borşul nu este indicat celor care suferă de gastrită sau ulcer gastro-duodenal.

Citeşte mai multe despre:

20 comentarii

  1. la o cana de ceai plina cu bors acru se adauga doua linguri de miere de salcim – foarte bun medicament pentru bronsite si nu numai…

  2. mereu am bors de casa pregatit de mine dar chiar nu am stiut ca are asa prioritati ptr sanatate ! MULTUMESCCCCCCCCCCCCC!

  3. Adevarul ca ii duc dorul!Nimic nu se compara cu un pahar de bors proaspat dupa 2-3 zile de sarbatori cu multa mincare si bautura!

  4. Si eu imi fac bors in casa , este f. bun , ne place sa-l bem ca pe suc ( de peste 30 ani , fac bors )

  5. multumesc pentru sfaturi.

  6. borsul e ff bun,noi moldovenii stim…

  7. si mama a facut si eu am facut ac cura, dar stomacul e cel care decide cat suporta borsul

  8. E RACORITOR ACUM PE CANICULA SI ADAUGA CATIVA CATEI PISATI DE .USTUROI . VEDETI CE IESE.

  9. si daca nu am huste, cun pot sa-l prepar?

  10. Il cumperi de la Lidl gata prearat Maria Draghici

  11. asta o stiam de la mama cand eram copii cand voiam si noi suc ne dadea bors care era nemaipomenit de bun

  12. Multumesc!!! O seara frumoasa!

  13. Multumesc pentru sfaturile utile.

  14. RETETA BORS DE CASA:: peste 1/2 kg. de malai si 250 grame tarîte de grau se pune 3 litri de apa calda, se adauga doua felii de paine integrala, cîteva frunze de leustean sau o ramurica cu frunze de visin (dupa preferinte) si se lasa intr-un borcan la soare. Cam in doua zile veti avea un bors gustos si sanatos!… De la lume date, si inapoi date….

  15. multumesc,nu stiam de unde sa fac rost de husti!!!

  16. Cum se face maiaua pentru bors !vreau si eu sa fac ! Am tarite de griu si faina de malai de la tara !

  17. Multumesc,cred ca imi va fi de mare ajutor!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.