Pastilele de lemn-dulce „îmblânzesc” menopauza

Lemnul dulce este întrebuinţat în industria alimentară, pentru condimentarea mâncărurilor, aromatizarea dulciurilor şi băuturilor.

Proprietăţile sale terapeutice rcomandă însă şi ca remediu pentru tratarea anumitor simptome şi afecţiuni.

Pastilele de lemn-dulce „îmblânzesc menopauza

Pastilele de lemn-dulce „îmblânzesc menopauza

În comerţ, se pot găsi diferite produse care conţin lemn-dulce, de la bomboane şi pastile-supliment, până la prafuri, picături şi ceaiuri.

Lemnul dulce și menopauza

Cercetători din California au evaluat efectele suplimentelor cu lemn dulce la femeile care au intrat în faza de menopauză.

80% din cele care au urmat tratamentul au notat o ameliorare a bufeurilor, a transpiraţiilor nocturne şi a lipsei de energie, specifice menopauzei.

Tratamentul a constat în administrarea unei pastile de lemn dulce pe durata unui an de zile.

Pilulele cu lemn dulce ar putea înlocui cu succes tratamentele hormonale pentru menopauză bazate pe estrogen, fără să producă efectele secundare ale acestui hormon – greaţă, vărsături, ameţeli sau crampe.

Pastilele pe bază de rădăcină de dulce conţin o substanţă similară cu estrogenul.

Lemnul dulce poate fi de asemenea util în combaterea osteoporozei, ajutând la tonifierea oaselor.

Potrivit studiilor, efectele se văd după 8 luni, timp în care se administrează câte o pastilă pe zi.

Efecte secundare lemn dulce

Mai mult, sunt studii care combat tratamentele cu lemn-dulce pentru menopauză, întrucât aceste pilulele, administrate zilnic pe o perioadă lungă de timp, pot duce la probleme de sănătate.

Hipertensiunea, dereglarea ciclului menstrual, nivel scăzut de sodiu în sânge, reţinere de apă, sunt doar câteva efecte secundare care apar în urma administrării pastilelor de lemn dulce mai mult de 6 săptămâni.

Contraindicaţii lemn dulce

Nu se recomandă administrarea de lemn dulce în doze care depăşesc 50 g pe zi. Supradozajul poate să apară şi când sunt folosite mai multe produse din această plantă simultan: pastile, ceaiuri, etc.

Pastilele cu lemn dulce nu sunt indicate hipertensivilor, diabeticilor sau celor care urmează un tratament pentru: tensiune arterială, diabet sau afecţiuni cardiace.

Nu se administrează lemn dulce când se iau în paralel medicamente de tipul anticoncepţionalelor, steroizilor, înlocuitorilor de estrogen, spironolactonă, isocarboxazid sau tranilcipromină.

Vezi si tratamente naturiste pentru menopauza

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]