Pastilele de Lemn-Dulce Îmblânzesc Efectele Menopauzei

Lemnul dulce este o plantă orientală, cu gust dulce-amărui. Este întrebuinţat mai ales în industria alimentară, pentru condimentarea mâncărurilor, aromatizarea dulciurilor şi băuturilor. Proprietăţile terapeutice ale acestui ingredient îl fac să fie rcomandat şi ca medicament pentru tratarea anumitor simptome şi afecţiuni. În comerţ, se pot găsi diferite produse care conţin lemn-dulce, de la bomboane şi pastile-supliment, până la prafuri, picături şi ceaiuri.

Lemnul dulce la menopauză

Există un zvon potrivit căruia pastilele (nu bomboanele) de lemn dulce ar ameliora simptomatologia menopauzei. Cercetători din California au evaluat efectele suplimentelor cu lemn dulce la femeile aproape de menopauză sau care au intrat în această fază, şi au observat că 80% din persoanele care au urmat tratamentul au notat o ameliorare a bufeurilor, a transpiraţiilor nocturne şi a lipsei de energie specifice menopauzei. Tratamentul a constat în administrarea unei pastile de lemn dulce pe durata unui an de zile.

Pastilele de Lemn-Dulce Îmblânzesc Efectele Menopauzei

Din acest motiv se pretinde că pilulele de lemn dulce ar putea înlocui cu succes tratamentele hormonale pentru menopauză bazate pe estrogen, fără să producă efecte secundare ale acestui hormon – greaţă, vărsături, ameţeli sau crampe.

Pastilele pe bază de rădăcină de dulce conţin o substanţă similară cu hormonul estrogen. De aceea se spune că acest produs poate trata neplăcerile cauzate de menopauză. Lemnul dulce poate de asemenea să prevină osteoporoza, întrucât are capacitatea de a întări oasele. Potrivit studiilor, efectele benefice ale tratamentelor cu lemn dulce se văd după 8 luni, timp în care se administrează câte o pastilă pe zi.

Efecte secundare lemn dulce

Cu toate acestea, mai important decât orice este să cunoaştem efectele secundare ale suplimentelor de lemn dulce. Acestea sunt mai puţin vizibile atunci când acest produs este administrat sub formă de condiment, în mâncăruri. Asociaţia Internaţională a Menopauzei nu susţine ipoteza că suplimentele de lemn dulce au o contribuţie în ameliorarea simptomelor de menopauză. Asta deoarece experimentul a fost aplicat pe un număr prea mic de persoane pentru a fi validat.

Mai mult, sunt studii care combat tratamentele alternativele cu lemn-dulce pentru menopauză, întrucât aceste pilulele administrate zilnic pe o perioadă lungă de timp pot duce la probleme grave de sănătate. Hipertensiunea, dereglarea ciclului menstrual, nivel scăzut de sodiu în sânge, reţinere de apă, sunt doar câteva efecte secundare care apar în urma administrării pastilelor de lemn dulce mai mult de 6 săptămâni.

Contraindicaţii lemn dulce

Nu se recomandă administrarea de lemn dulce în doze care depăşesc 50 g pe zi. Supradozajul poate să apară şi când sunt folosite mai multe produse din această plantă simultan: pastile, ceaiuri, etc.

Pastilele cu lemn dulce nu sunt indicate hipertensivilor, diabeticilor sau celor care urmează un tratament pentru: tensiune arterială, diabet sau afecţiuni cardiace.

Nu se administrează lemn dulce când se iau în paralel medicamente de tipul anticoncepţionalelor, steroizilor, înlocuitorilor de estrogen, spironolactonă, isocarboxazid sau tranilcipromină.

Vezi si tratamente naturiste pentru menopauza

 

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.