Lemnul-Dulce Ajută Sistemul Imunitar şi Hormonal

Majoritatea plantelor cu care medicina naturistă lucrează astăzi au o istorie lungă şi o tradiţie şi mai bogată. Lemnul-dulce a fost redescoperit de curând de către români, deşi la noi în ţară a fost adus cu mii de ani în urmă şi aclimatizat potrivit mediului de aici.

Origini
Lemnul-dulce (Glycyrrhiza glabra) este inclus în categoria leguminoaselor. A fost folosit de către popoarele antice la fabricarea dulciurilor, dar şi în scopuri medicinale. Medicina chineză îl utiliza ca remediu general pentru boli. Grecii antici îl considerau un medicament natural pentru tratarea astmului, durerilor de piept sau ulceraţiilor bucale. La noi se mai numeşte şi răculeţ, dulcişor sau iarba dulce. Astăzi lemnul-dulce se cultivă în Moldova, Oltenia şi Banat.

Lemnul-Dulce Ajută Sistemul Imunitar şi Hormonal

 

Properietăţile lemnului dulce

Lemnul-dulce este considerat o revoluţie în domeniul famaceutic. Conţine 130 de substanţe benefice pentru organismul uman. Are efecte dintre cele mai puternice asupra sistemului imunitar şi hormonal. Această plantă este de zeci de ori mai dulce decât zahărul şi de aceea este folosit în industria alimentară. În contact cu apa, lemnul-dulce face spumă, de aceea este utilizat şi ca stingător de incendii.

Beneficii lemn dulce

Rădăcina de lemn-dulce este partea utilizată în medicina naturistă. Are rol antiinflamator, antialergic, antispasmodic, antiulceros, antidepresiv, expectorant, diuretic, laxativ şi purgativ. Lemnul-dulce se poate prepara sau găsi sub formă de pulbere, tinctură, ceai sau infuzie. Vezi aici mai multe detalii. Iată câteva beneficii majore:

• Fortifică sistemul imunitar şi endocrin
• Tratează ulcerul gastric şi duodenal
• Tratează hepatita cronică şi ciroza hepatică
• Stimulează producţia de hormoni
• Reduce secreţiile stomacului
• Reduce descompunerea steroizilor de către rinichi şi ficat
• Tratează calculoza renală şi biliară
• Ajută în bronşită, faringită şi traheită
• Tratează artrita, articulaţiile inflamate
• Repară problemele de constipaţie
• Tratează afecţiuni ale pielii
• Calmează inflamaţiile oculare
• Tratează maladia Addison

Precauţii şi contraindicaţii

Lemnul-Dulce Ajută Sistemul Imunitar şi HormonalExtractele din lemn-dulce trebuie administrate în cantităţile recomandate. Este bine să se citească prospectul înainte de utilizarea produsului. În doze mari, lemnul-dulce poate produce tulburări hormonale.

Nu se recomandă femilor însărcinate, deoarece poate produce naştere prematură.

Preparatele din lemn-dulce nu sunt indicate bolnavilor de hipertensiune, boli tumorale, hipotiroidie, ciroză avansată sau boli biliare. Persoanele care urmează un tratament cu fac cu digoxină nu trebuie să ia lemn-dulce intern.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.