Cremă de față din pătrunjel pentru îndepărtarea petelor maronii

Această cremă din pătrunjel pentru îndepărtarea petelor maronii de pe față se prepară în câteva minute. Aveți nevoie doar de 3 ingrediente pentru a o realiza acasă.

Cu siguranță ați auzit de eficiența pătrunjelului împotriva depigmentării pielii. Ei bine, această loțiune ne permite să folosim pătrunjelul într-o mod extrem de simplu. Este o rețetă care chiar merită încercată!

Crema de patrunjel pentru petele maro de pe fata

Crema de patrunjel pentru petele maro de pe fata: https://www.freepik.com/Freepik.com

Cremă de față cu pătrunjel contra petelor maro – rețetă

Ingrediente

  • o mână de frunze de pătrunjel verde
  • 50 ml de apă de trandafiri
  • ¼ linguriță de gumă xantan (se găsește la magazinele naturiste sau pe internet)

Preparare

Se folosesc doar frunzele de la pătrunjel, fără tulpinile mari. Acestea se aleg și se spală. Se pun în paharul/vasul blenderului. Se adaugă apa de trandafiri și se pasează cu blenderul vertical/manual.

La fel de bine se poate folosi un mini-robot de bucătărie.

După ce ați mixat cele două ingrediente și ați obținut o compoziție lichidă, strecurați-o printr-o sită deasă. Așezați sita deasupra unui bol.

Presați pătrunjelul cu dosul unei linguri prin sită, pentru a extrage tot sucul.

Adăugați guma xantan și mixați cu un mixer vertical micuț. Guma xantan are rolul de a lega compoziția și de a-i da o consistența unui gel.

Mod de utilizare

Se aplică pe ten, insistând pe zonele afectate de pete, cearcăne sau riduri. Tratamentul se face seara. Se lasă să acționeze până dimineața, când se spală fața cu apă rece.

Deși are o nuanță verde intensă, crema nu colorează pielea în verde. Intră ușor în piele și se absoarbe rapid.

Rezultatele apar după cel puțin o săptămână.

Gelul de pătrunjel se păstrează într-un borcănel, la frigider. Cantitatea obținută din ingredientele de mai sus ajunge pentru o săptămână de aplicare zilnică.

Citește și – Cum să folosești pătrunjelul pentru riduri, pete, pistrui și cearcăne

Beneficiile pătrunjelului pentru ten

Pătrunjelul este înzestrat cu calități vindecătoare de excepție. Acționează atât asupra organelor interne, cât și asupra pielii.

La fel ca ovăzul, reduce roșeața și calmează iritațiile pielii. În plus, curăță pielea de petele pigmentare și ajută la eliminarea cercurilor negre de sub ochi.

Un alt beneficiu important al pătrunjelului este că estompează ridurile și liniile de expresie.

Are efecte bune și pe tenul predispus la acnee și coșuri.

Pătrunjelul este foarte bogat în vitamina C. Conține mai multă vitamina C decât lămâia.

Această vitamină ajută la sinteza colagenului și la vindecarea rănilor. Colagenul este o proteină care se găsește nu doar în piele, ci și în mușchi, oase și tendoane.

În pătrunjel se găsesc și alți nutrienți benefici pentru piele, precum vitamina A, vitamina E și vitamina K și beta-caroten.

Utilizările sale în cosmetica naturală datează de ceva vreme. Este folosit pentru pielea decolorată, pistrui, pete de bătrânețe, puncte negre, riduri și roșeața pielii.

Alte articole pe aceeași temă:

Cremă de față din cartof și orez pentru îndepărtarea petelor de pe ten

7 Remedii pentru curățarea petelor maronii de pe față

Pastă de miere și grâu pentru pete, acnee și pistrui

Sânzienele estompează petele de ficat

Balsam de păpădie pentru acnee, coșuri, pete, riduri, piele uscată sau crăpată

Tonic de față pentru cicatrici, arsuri și pete

Surse articol:

1. Sahasrabuddhe S. To Study Oil Control Property of Parsley Leaf Extract in Cosmetic Products.. Advances in Biology & BioMedicine. 2015 Mar 21 [last modified: 2016 Jun 13]. Edition 1.
2. Secretele Frumuseții, Cremă naturală de pătrunjel pentru îndepărtarea petelor maronii: https://www.youtube.com/watch?v=DHA3pfGwI48
3. Rachael Link, 7 Surprising Benefits of Parsley Tea (And How to Make It), Healthline: https://www.healthline.com/nutrition/parsley-tea#section3

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.