TONIC de față pentru CICATRICE, ARSURI și PETE

Această rețetă nu este necesară pentru persoanele cu pielea sănătoasă, însă poate fi utilă pentru femeile cu tenul uscat, pătat, marcat de semne cauzate de coșuri, acnee sau arsuri.

Uleiurile folosite la prepararea acestui ser facial sunt bogate în compuși antioxidanți care combat radicalii liberi ce atacă celulele și țesuturile și ajută la repararea pielii afectate.

Ser Facial Natural

Uleiul de măceșe este bogat în vitamina C și acizi grași esențiali Omega-3, Omega-6 și Omega-9. Acești patru nutrienți reduc inflamația, întineresc și tonifică pielea, previn formarea ridurilor, apariția acneei și a dermatitei, și susțin regenerarea pielii.

Este un ulei hidratant care tratează pielea uscată și ajută la refacerea celulelor pielii afectate de cicatrice. Totodată, are efecte calmante.

Uleiul esențial de dovleac este bogat în vitamina E, uleiul esențial de tămâie deschide la culoare petele și vindecă arsurile solare, uleiul esențial de semințe de morcov și cel de lavandă reduc inflamația și redau strălucirea naturală a pielii.

____________________________________________________________________________________________________

Ser facial pentru cicatrice, arsuri, pete

Ingrediente

• 15 picături de ulei esențial de dovleac
• 10 picături de ulei esențial de lavandă
• 10 picături de ulei esențial de tămâie
• 20 de picături de ulei esențial de semințe de morcov
• ½ lingură de glicerină vegetală
• ulei de măceșe
• 1 sticluță cu picurător

Preparare

Combinați toate uleiurile esențiale într-o sticluță de 250 ml. Adăugați glicerina. Umpleți sticla cu ulei de măceșe. Înfiletați dopul și agitați conținutul pentru a ajuta la omogenizarea uleiurilor.

Aplicați pe pielea proaspăt spălată dimineața și seara. Este ideal pentru zilele călduroase de vară, când petreceți mult timp în soare. Se va aplica așadar după expunerea la soare, și nu înainte.

Atenție, testați serul pe o porțiune mică de piele pentru a vedea dacă nu apar alergii.

____________________________________________________________________________________________________

Sursă: Hello Glow, Diy Repair Serum: http://helloglow.co/diy-repair-serum/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.