Pastă de miere și grâu pentru pete, acnee și pistrui

Această pastă de miere și germeni de grâu pentru pete, acnee și pistrui este ușor de preparat în casă. Germenii de grâu se pot procura de la magazinele cu produse naturiste.

Sunt foarte ieftini și benefici sănătății. O punguță de 300 de grame constă în jur de 3-4 lei.

Pasta de miere si tarate pentru pete si pistrui

Pasta de miere si tarate pentru pete si pistrui

Cu siguranță ați auzit despre calitățile deosebite ale uleiului de germeni de grâu. Germenii de grâu sunt foarte bogați în nutrienți:

  • proteine
  • fibre
  • Omega-3
  • vitamina B1
  • vitamina E
  • acid folic
  • fosfor
  • magneziu
  • zinc
  • fier
  • calciu

Aceste substanțe hrănesc pielea, o hidratează și ajută la vindecarea ei. Uleiul de germeni de grâu este benefic pentru pielea uscată sau crăpată, pentru cicatrici și riduri.

Vitamina E pe care germenii de grâu o conțin din belșug combat daunele radicalilor liberi asupra pielii, în special îmbătrânirea prematură.

Citește și – Cura cu miere și germeni de grâu – preparare, administrare, efecte benefice

Totodată, vitamina E susține formarea colagenului și păstrează tonusul pielii.

Pastă de miere și grâu pentru pete și pistrui – rețetă

Ingrediente

  • 2 lingurițe de miere
  • 20 g de germeni de grâu

Preparare

Puneți mierea într-un bol mic termorezistent. Încălziți-o câteva secunde la microunde sau pe bain-marie.

Adăugați germenii de grâu în miere și amestecați. Trebuie să obțineți o pastă omogenă.

Spălați bine fața înainte. Aplicați pasta de miere și germeni de grâu, insistând pe zonele de piele pătate sau cu pistrui.

Lăsați masca să acționeze 20 de minute. Îndepărtați cu un șervețel și cu apă călduță. La final este indicat să spălați tenul cu apă rece.

Citește și – Uleiul de germeni de grâu – beneficii și administrare

Sugestii

Dacă nu găsiți germeni de grâu uscați, puteți folosi tărâțe de grâu. Acestea sunt deosebite de bune pentru pielea grasă, predispusă la acnee. Sunt bogate în fibre, ajută la curățarea pielii și înlăturarea punctelor negre.

Tărâțele de grâu au efecte emoliente și antiinflamatoare. Totodată, reduc aspectul ridurilor.

Măștile pe bază de tărâțe și miere merită încercate. Sunt un remediu cosmetic ieftin, accesibil și eficient!

Citește și – Mască de față cu drojdie, varză și tărâțe de grâu pentru riduri și ten uscat

Surse articol:

1. Preparate de Vis, Tratamente naturiste împotriva petelor: https://www.preparatedevis.ro/2013/02/tratamente-naturiste-impotriva-petelor_7198.html
2. Inside the Mill, The Secret Benefits of Wheat Germ: https://www.bobsredmill.com/blog/healthy-living/the-secret-benefits-of-wheat-germ/
3. Brian Krans, Natalie Olsen, How Wheat Germ Benefits Your Health, Healthline: https://www.healthline.com/health/wheat-germ-benefits#1
4. Caryn Anderson, Jill Corleone, Skin Benefits of Wheat Germ Oil, LiveStrong: https://www.livestrong.com/article/133877-skin-benefits-wheat-germ-oil/
5. Nisha Thakur, Wheat bran remedies for healthy glowing skin: http://www.nishathakur.com/wheat-bran-remedies-for-healthy-glowing-skin/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.