Cura cu Miere și Germeni de Grâu – Preparare, Administrare, Efecte Benefice

Când dorim să renunțăm la a mai consuma grăsimi saturate nocive, observăm că suntem nevoiți să tăiem de fapt din cantitatea de carne zilnică. Și totodată cu reducerea cantității de carne consumată ne lipsim de fapt și de unele substanțe nutritive importante pentru organism, cum sunt proteinele sau aminoacizii. Germenii de grâu pot suplini această lipsă foarte bine. Ei conțin aproape toate mineralele esențiale, precum și proteine. Mai mult, germenii de grâu ajută la combaterea grăsimii.

Cura cu Miere și Germeni de Grâu – Preparare, Administrare, Efecte Benefice

Cura cu Miere și Germeni de Grâu – Preparare, Administrare, Efecte Benefice

Germenii de grâuProprietăți și beneficii

Germenii de grâu sunt de fapt embrionii semințelor de grâu. Sunt o parte a nucleului de grâu, care este eliminat atunci când acesta este transformat în făină rafinată. Germeni de grâu au un profil nutrițional excepțional. Este una dintre cele mai bune surse de acid folic natural. Acidul folic reduce un compus din corpul nostru numit homocisteină. Iar nivelurile mai scăzute de homocisteină au fost asociate cu reducerea riscului de boli de inimă, osteoporoză, fracturi osoase și demență.

Germenii de grâu conțin de asemenea un fitonutrient numit L – ergothioneine, un antioxidant puternic, care nu este distrus prin fierbere. Conținutul masiv de fibre din germenii de grâu este însă fenomenal.

Indicații terapeutice

Amestecul dintre aceste cereale uimitoare și mierea de albine este fără îndoială unul extrem de ingenios. Această combinație aduce multiple beneficii sănătății interne și externe a corpului nostru.

– Anemie, spasmofilie
– Boli neuropsihice
– Migrene, cefalee, insomnie, depresie
– Boli de ochi
– Sănătatea dinților
– Afecțiuni respiratorii
– Afecțiuni digestive
– Pierderea în greutate
– Afecțiuni hepatice
– Artrită acută și cronică, gută, reumatism
– Tromboflebită
– Afecțiuni neoplazice
– Afecțiuni ginecologice
– Impotență, sterilitate masculină
– Căderea părului
– Boli de piele. Germenii de grâu și mierea luate împreună, pot ajută la reducerea acneei, eczemelor și infecțiilor pielii care recidivează. Este de asemenea un remediu pentru prevenirea și încetinirea procesului de îmbătrânire precoce.

Cum se obțin germenii de grâu

Se cumpără grâu integral (încolțit) de la magazinele naturiste, se spală în mai multe ape, și se pune la înmuiat într-un vas adânc, cu apă cât să-l acopere. Se lasă 24 de ore la înmuiat. Dimineața, grâul se mai spală o dată și se scurge. Se lasă umed în vas, 2-3 zile. În această perioadă se clătește zilnic. Începând cu ziua a 3-a, vor începe să apară primele puncte albe pe boabele de grâu, semne ale germinării.

Cura cu Miere și Germeni de Grâu

Cura cu Miere și Germeni de Grâu

Cura cu miere și germeni de grâu – Administrare

Se amestecă 3-6 linguri de germeni de grâu mărunțit, cu o lingură de miere de albine. Acest amestec se ia o dată pe zi, dimineața pe stomacul gol. Copiii între 7 și 14 ani pot consuma un amestec din 1-2 linguri cu grâu și o lingură de miere, o dată pe zi, înainte de micul-dejun. Cura se face 2-3 luni cel puțin, iar dacă este vorba despre boli mai grave, cura cu miere și germeni de grâu se poate urma chiar 6-12 luni.

Cum se mai pot consuma

Din acest moment, germenii de grâu se pot consuma, cu miere, sau se pot include în multe alte rețete sănătoase. Se pot amesteca cu iaurt, banane, salate, terci de cereale, prăjituri cu nuci, fursecuri, clătite sau chiar ceai.

Ceaiul din germeni de grâu se prepară dintr-o lingură de germeni, infuzați în 500 ml de apă clocotită, timp de de 20 de minute. Se strecoară și se bea.

Contraindicații și precauții

Cura cu miere și germeni de grâu nu este indicată persoanelor care suferă de tulburări hormonale pe bază de estrogen (femeile cu tulburări menstruale și bărbații cu tendință spre feminizare). Grâul este un aliment contraindicat persoanelor alergice la gluten.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.