Ulei de Germeni de Grâu – Beneficii și Administrare

Uleiul extras din germenii de grâu este considerat unul din cele mai bogate surse naturale de Vitamina E. Aceasta oferă protecție mare corpului împotriva radicalilor liberi, și combate îmbătrânirea prematură, cancerul și bolile de inimă. Pentru protecție maximă, Vitamina E sau uleiul de germeni de grâu poate fi luat în combinație cu seleniu și zinc.

Ulei de Germeni de Grâu

Ulei de Germeni de Grâu

Ulei de germeni de grâu – elixirul pielii

Acest ulei senzațional facilitează hidratarea, regenerarea și vindecarea țesuturilor pielii deteriorate. Aplicarea acestui ulei pe pielea uscată aduce îmbunătățiri pielii uscate, petelor provocate de soare, riduri, acneei, vergeturi, ridurilor, tenului îmbătrânit, eczeme, psoriazis sau cicatrici și vitiligo.

Efecte terapeutice

  • Protejează membranele celulare împotriva deteriorării prin oxidare
  • Îmbunătățește funcția sistemului circulator
  • Menține sănătatea ochilor
  • Reglează nivelul de colesterol și de zahăr din sânge
  • Ajută la utilizarea nutrienților în țesuturi
  • Contribuie la regenerarea pielii și a celulelor
  • Regenerează ficatul, țesuturile osoase, epidermice și celulele nervoase
  • Crește fertilitatea la femei și bărbați
  • Reduce riscul de apariție și reabsoarbe nodulii la sân, chisturile ovariene, fibromul uterin și inflamații ale prostatei

Cum se administrează

O doză zilnică de 1-3 lingurițe de ulei de germeni de grâu este suficientă. Se poate lua simplă, sau amestecată cu suc de fructe, iaurt sau fulgi de ovăz.

Pentru tenul normal, se amestecă 6 picături de ulei de germeni de grâu cu 50 ml de ulei de soia și 10 picături de ulei de mușețel, gălbenele, mirt sau lavandă. Se aplică direct pe zona afectată, sau cu o compresă.

Persoanele cu pielea sensibilă pot amesteca 6 picături de ulei de germeni de grâu cu 25 ml de ulei de soia, 25 ml ulei de migdale și 10 picături de ulei esențial ales. Extern, se aplică de 2 ori pe zi, după baie dimineața, și iarăși seara, înainte de culcare.

Uleiul de germeni de grâu poate fi adăugat și la sosurile sau dressing-urile pentru salate, sau peste paste și legume fierte. Acesta poate înlocui cu succes orice alt tip de ulei, folosit în stare crudă. Trebuie evitat încălzirea lui, deoarece elementele nutritive esențiale se vor descompune odată expuse la temperaturi ridicate. De aceea nutriționiștii și dieteticienii nu recomandă uleiul de germeni de grâu la gătit.

Se recomandă uleiul de germeni de grâu presat la rece și nerafinat, deoarece acesta are un conținut nutritiv mai bogat. Este extrem de sensibil la râncezire, de aceea se recomandă păstrarea lui în recipiente opace și ermetice, la frigider.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.