Cum să păstrezi usturoiul nealterat până la anul

Dacă ați avut o recoltă bogată de usturoi, ar fi păcat să vă treziți cu el în vară mucegăit, stricat sau uscat, din cauza condițiilor inadecvate de păstrare.

Usturoiul se strică de obicei în timpul iernii din cauza căldurii și a aerului uscat din casă.

Cum sa păstrezi usturoiul proaspat tot anul

Cum sa păstrezi usturoiul nealterat tot anul: Freepik.com

Temperatura optimă de păstrare a usturoiului este de 15 – 18 grade Celsius. Nivelul de umiditate trebuie să fie moderat.

În acest articol vă prezentăm o metodă ingenioasă de a păstra usturoiul proaspăt pe tot parcursul anului.

Cum să păstrezi usturoiul nealterat tot anul

Metoda este extrem de simplă, dar neașteptat de eficientă. Aveți nevoie de câteva borcane, și de un sul de tifon de la farmacie.

Borcanele trebuie sterilizate în prealabil, la fel ca atunci le folosiți la zacuscă sau gem.

Puteți utiliza borcane la care nu mai aveți capace, deoarece acestea nu vă trebuie. Ideal ar fi să folosiți borcane mari, de 2 litri, pentru a depozita cât mai mult usturoi într-un singur recipient.

Borcanele se umplu cu căpățânile de usturoi, lăsând un gol deasupra de vreo trei degete.

Deasupra usturoiului se pune o bucată de tifon împăturit de mai multe ori.

Nu trebuie să mai puneți capacele la borcane. Depozitați-le într-un loc ferit de frig sau de ger.

Temperatura din încăperea respectivă trebuie să fie potrivită și constantă. Evitați beciul, boxa de la subsol, pivnița sau frigiderul.

Citește și – Miere fermentată cu usturoi – imunostimulator contra bolilor de iarnă

De fiecare dată când luați usturoi din borcan, acoperiți cu bucata de tifon. Sau completați cu usturoi până se umple. Rezistă mai bine așa.

Veți vedea că această metodă vă păstrează usturoiul proaspăt și nealterat un an întreg.

Alte metode de păstrare a usturoiului

O modalitate mult mai simplă este să păstrați usturoiul în plase (pungi/săculeți cu găuri).

La fel de bine rezistă în coșuri împletite.

Locuitorii din mediul rural împletesc cozile de usturoi și le atârnă în cămară. La fel și ceapa.

Citește și – Cremă de usturoi – face mâncărurile mai gustoase și întărește sănătatea

Surse articol:

1. Rețete Ușoare.eu, O metodă excelentă de păstrare a usturoiului: https://retete-usoare.eu/o-metoda-excelenta-de-pastrare-a-usturoiului-la-fel-de-proaspat-chiar-si-dupa-un-an/
2. Jean Nick, 7 Ways you can make your garlic last longer7 Ways You Can Make Your Garlic Last Longer, Good House Keeping: https://www.goodhousekeeping.com/food-recipes/a20707233/how-to-store-garlic/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.