Cremă de usturoi – face mâncărurile mai gustoase și întărește sănătatea

Usturoiul este o armă puternică împotriva bolilor. Știm cu toții acest lucru, fie din proprie experiență, fie din auzite. Pe lângă faptul că ne protejează de infecții, are beneficii importante pentru sistemul cardiovascular.

Ne putem bucura de beneficiile usturoiului preparându-l într-o formă mai agreabilă. Crema de usturoi este un bun exemplu în acest sens.

Crema de usturoi

Crema de usturoi

Acest preparat poate face mâncărurile mult mai gustoase, sprijinindu-ne în același timp sănătatea.

Cremă de usturoi – rețetă

Ingrediente

  • ½ kg de usturoi
  • 16 linguri de ulei
  • 3 lingurițe de sare

Metodă de preparare

Cățeii de usturoi se curăță de coajă și se pun într-un mini-robot de bucătărie cu lama S. Porniți robotul și mixați până când usturoiul se mărunțește.

Mutați usturoi zdrobit într-un castron și adăugați sarea și uleiul. Amestecați bine, până la omogenizare.

Transferați pasta de usturoi în borcane mici de sticlă. Înainte să puneți capacele, așezați o folie de plastic deasupra, sau un celofan, legat cu elastic.

Păstrați borcănelele la frigider sau în alt loc rece.

După desfacere, borcanele se țin neapărat la frigider.

Puteți folosi această cremă de usturoi ca și condiment la sandvișuri, lipii umplute, sosuri, salate, tocănițe și așa mai departe.

Citește și – Știi câte afecțiuni poți trata cu un cățel de usturoi?

Beneficiile usturoiului

Usturoiul constituie un mijloc valoros de prevenire și tratarea a unui număr mare de boli. inclusiv a celor cu care ne confruntăm la momentul actual.

Dovezile obținute din studiile clinice confirmă eficiența acestei plante în următoarele afecțiuni:

  • boli infecțioase
  • intoxicații cu metale grele
  • hiperlipidemie (nivel crescut de grăsimi în sânge)
  • hipertensiune arterială
  • cancer
  • stări de imunitate scăzută

Usturoiul este un antimicrobian excepțional, acționând împotriva unui spectru larg de patogeni dăunători: bacterii, virusuri, fungi, paraziți.

Citește și – Tratament preventiv cu usturoi care ne poate feri de gripă în cazul unei epidemii

Plantele din familia „Allium” sunt cunoscute pentru efectele lor benefice asupra imunității. Usturoiul în special ajută la menținerea homeostaziei sistemului imunitar.

Acesta stimulează diverse tipuri de celule implicate în apărarea imunitară, precum macrofagele, limfocitele, celulele natural killer (NK), celulele dendritice și eozinofilele.

Mai mult, usturoiul induce fagocitoza – proces prin care fagocitele înglobează și apoi distrug bacteriile și alți invadatori periculoși.

Datorită faptului că modulează secreția citokinelor și combate disfuncțiile imunitare, usturoiul poate fi util în obezitate, sindromul metabolic, bolile cardiovasculare, ulcerul gastric și cancer.

Citește și – Unguent de usturoi pentru dureri de spate, dureri reumatice, răceală și gripă

Surse articol:

1. Tariq H. Abdullah, O. Kandil, A. Elkadi, and J. Carter, Garlic Revisited: Therapeutic for the Major Diseases of Our Times? J Natl Med Assoc. 1988 Apr; 80(4): 439–445: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2625738/
2. Sunt Gospodină, Cremă de usturoi – o rețetă simplă, din 3 ingrediente, pe care trebuie să o încerci: https://suntgospodina.net/crema-de-usturoi-o-reteta-simpla-din-3-ingrediente-pe-care-trebuie-sa-o-incerci/
3. Rodrigo Arreola, Saray Quintero-Fabián, Rocío Ivette López-Roa, Enrique Octavio Flores-Gutiérrez, Juan Pablo Reyes-Grajeda, Lucrecia Carrera-Quintanar, and Daniel Ortuño-Sahagún, Immunomodulation and Anti-Inflammatory Effects of Garlic Compounds, J Immunol Res. 2015; 2015: 401630: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4417560/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]