Cum scoți petele de fructe (inclusiv petele de roșii) – nu te costă nimic!

Pentru femeile care petrec mult timp în bucătărie, gătind, este aproape imposibil să evite murdărirea prosoapelor, a fețelor de masă și a hainelor.

Unele pete sunt foarte greu de îndepărtat, precum petele de fructe, sos de roșii, ketchup sau vin roșu.

Cum scoti petele de fructe (inclusiv de rosii)

Cum scoti petele de fructe: Racool studioFreepik – www.freepik.com

Aceste accidente au loc cel mai frecvent în casele cu copiii – care obișnuiesc să mănânce fructe proaspete, piureuri de fructe, compoturi, gemuri, jeleuri, tarte și alte preparate din fructe.

Cele mai încăpățânate sunt petele cauzate de fructele de pădure, precum coacăzele negre, murele, afinele, dudele sau căpșunile, dar și rodia sau vișinele și cireșele.

Gospodinele care prepară suc de roșii în casă, ketchup, pastă de roșii sau alte conserve cu roșii pot păta de asemenea prosoapele, covorul sau propriile haine.

Cum scoți petele de fructe (inclusiv cele de roșii)

Jill Nystul a aflat despre o metodă simplă de curățare a petelor de fructe și de roșii, pe care o prezintă pe site-ul ei „One Good Thing”.

Mai simplu de atât nici nu se poate. Aveți nevoie de un singur ingredient! Nici măcar nu este vorba despre un detergent, ci de apă simplă! Practic, este o metodă care nu vă costă nimic.

Secretul este să folosiți apă fierbinte, și să aplicați tratamentul cât mai repede.

Veți vedea că petele dispar ca prin minune!

Iată cum trebuie să procedați

– întoarceți articolul pătat pe dos

– puneți articolul pe o sită, cu pata în centru

– fixați articolul cu un elastic

– umpleți un ibric cu apă și puneți-l pe foc

– puneți sita în chiuvetă sau deasupra unui lighean

– turnați încet apa clocotită direct pe pată

– după ce pata a dispărut, uscați articolul la soare (lumina soarelui are acest efect de înălbire a rufelor sau de estompare a petelor)

Mult mai eficient este să turnați apa clocotită cât mai de sus. Forța apei ajută la împrăștierea petei și curățarea materialului mai în profunzime.

Dacă vreți să încercați această metodă, puneți sita în cadă, pentru a evita orice fel de accidente.

Un sfat important este să nu încercați această metodă pentru alte tipuri de pete, deoarece poate avea un efect opus. De pildă, apa fierbinte poate fixa și mai tare petele cauzate de mâncărurile care conțin proteine.

Alte metode pentru eliminarea petelor de fructe

– Amestecați 3 linguri de bicarbonat de sodiu sau borax cu 1 lingură de apă; aplicați pasta pe pată într-un strat gros; lăsați să acționeze 15 minute, apoi clătiți cu apă caldă; puneți apoi câteva picături de detergent lichid pe porțiunea pătată și lăsați să acționeze câteva minute; clătiți cu apă fierbinte, apoi spălați articolul în mașina de spălat.

– Aplicați pe pată suc de lămâie sau oțet și lăsați să acționeze 5 minute; clătiți cu apă fierbinte, apoi spălați articolul în mașina de spălat.

Surse articol:

1. Jill Nystul, This Crazy Simple Hack Makes Fruit Stains Disappear Like Magic, One Good Thing: https://www.onegoodthingbyjillee.com/how-to-remove-fruit-stains/?ideas_ab
2. Sarah Aguirre, How to Remove Dried-On Fruit Stains From Fabric, The Spruce: https://www.thespruce.com/remove-dried-fruit-stains-1900486

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.