Cum să cureți geamurile și oglinzile cu o ceapă tăiată în două

Produsele de curățat au o cantitate mare de substanțe cu potențial toxic. Acestea constituie una din sursele majore de poluare a mediului interior.

Dacă vreți să renunțați la ele și să folosiți ceva natural, fără riscuri pentru sănătate, există numeroase alternative.

Cum sa cureti geamurile si oglinzile cu o ceapa taiata in doua

Cum sa cureti geamurile si oglinzile cu o ceapa: User15285612 / Vectopouch

Curățați geamurile cu ceapă!

Puteți prepara la domiciliu soluții și detergenți naturali din bicarbonat de sodiu, bicarbonat, suc de lămâie, coji de citrice, cimbru, rozmarin și alte plante aromatice sau uleiuri esențiale.

Citește și – Produsele de curățat casa conțin peste 60 de compuși toxici! Înlocuiți-le cu soluții naturale

Un ingredient mai puțin cunoscut ca și agent de curățare este ceapa. Aceasta înlătură murdăria, petele și alergenii de pe suprafețe. Poste fi folosită în mod special pentru curățarea sticlei.

Testați-o cu proxima ocazie! Este un produs extrem de ieftin, 100% natural! Vă prezentăm trei moduri de a folosi ceapa pentru curățarea geamurilor, oglinzilor, vitrinelor și altor obiecte ori suprafețe din sticlă.

Metoda nr. 1

Cel mai simplu mod de a folosi ceapa în acest sens este să o tăiați în jumătate și să frecați geamurile cu partea zemoasă. Dați la final lustru cu o cârpă uscată, care nu lasă scame.

Metoda nr. 2

Puneți jumătate de ceapă într-un bol cu apă. Lăsați-o să stea în apă 30 de minute. Înmuiați o cârpă în apa respectivă, stoarceți-o bine și curățați geamurile. Dați lustru la final cu o cârpă uscată.

Metoda nr. 3

Pentru această metodă veți avea nevoie mai multe ingrediente.

Ingrediente

  • 600 g de ceapă crudă
  • 550 ml de apă
  • 150 ml de alcool sanitar sau spirt
  • 20 de picături de ulei esențial (la alegere)
  • 1 vârf de linguriță de aspirină pisată sau acid salicilic

Curățați cepele de coajă și tăiați-le în jumătate sau în sferturi. Dați bucățile de ceapă prin storcătorul de fructe pentru a extrage sucul.

Dacă nu aveți un astfel de aparat în casă, dați cepele prin robot și stoarceți-le printr-un tifon sau ciorap fin de damă pentru a obține zeama limpede. Dacă sucul are încă bucăți de ceapă, strecurați-l de mai multe ori.

Citește și – Soluția-minune pentru geamuri fără pete și urme

Turnați sucul de ceapă rezultat într-o sticlă cu dop pulverizator. Adăugați alcoolul sanitar, uleiul esențial și aspirina pisată. Completați până sus cu apă simplă.

Puneți capacul și agitați bine sticla, pentru omogenizarea ingredientelor. Soluția de șters geamurile și oglinzilor este gata.

Se pulverizează direct pe suprafața dorită și se șterge cu o cârpă sau cu un șervețel uscat.

Curăță foarte bine, mai ales suprafețele pătate. O puteți folosi la curățarea geamul ui de la ușa cuptorului și de la cuptorul cu microunde.

Citește și – Soluții naturale de curățat în casă, din oțet și plante aromatice

Uleiul esențial și spirtul maschează mirosul neplăcut al sucului de ceapă.

Surse articol:

1. Smart Fox, Toată lumea ar trebui să-și curețe geamurile cu o ceapă: https://www.youtube.com/watch?v=WxRVk1isAB4&ab_channel=SmartFox
2. Gătim Sănătos cu Rețete Vechi și Noi, Suc de ceapă pentru o rețetă economică de soluție pentru curățat geamuri, oglinzi, vitrine: https://www.youtube.com/watch?v=JbtwqyvctVY&ab_channel=Gatimsanatoscuretetevechisinoi

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.