Balsam natural pentru CĂLCÂIE USCATE sau CRĂPATE – rețetă simplă

Tot mai multe femei suferă astăzi de neplăcerile provocate de uscarea excesivă a pielii, în special la nivelul călcâielor. Atunci când pielea de pe călcâie se întărește și se usucă, riscul de crăpare într-un mod dureros și inestetic este foarte mare.

Remedii Călcâie Uscate

Remedii Călcâie Uscate

Netratate corespunzător, călcâiele crăpate pot duce la probleme mult mai grave, precum apariția unor infecții fungice. Indiferent de cauza fisurării pielii de pe călcâie, încercați acest balsam natural care poate fi folosit zilnic.

Alifie pentru călcâie uscate – rețetă

Pentru vindecarea călcâielor uscate sau crăpate nu trebuie să cumpărați produse foarte scumpe din comerț, care au și foarte multe substanțe toxice, dăunătoare. Încercați această rețetă simplă de casă, foarte eficientă, bazată pe ingrediente naturale.

Ingrediente

• 1-2 linguri de lapte gras
• 1 cană de miere de albine
• sucul de la ½ portocală

Preparare

Încălziți scurt mierea de albine în apă caldă, pentru a putea fi amestecată mai ușor cu laptele și sucul de portocale. Combinați toate ingredientele, până obțineți o masă fină, cremoasă și perfect omogenă.

Înainte de aplicarea acestei cremei, înmuiați picioarele în apă caldă și frecați-le cu o piatră ponce, pentru a îndepărta cât mai mult din pielea moartă de la suprafață. Tamponați apoi călcâiele cu tinctură de gălbenele și după 10 minute, aplicați un strat gros de cremă și masați ușor. Lăsați crema 45 de minute, până când toate proprietățile ingredientelor se absorb complet în piele.

Puteți folosi acest balsam și pentru buze crăpate sau pentru alte zone de piele uscată de pe corp.

Mierea hidratează pielea și o protejează de bacterii. Laptele furnizează necesarul de Vitamina A pentru ca pielea să se refacă, iar sucul de portocale oferă Vitamina C și stimulează producerea de colagen natural.

Pe site-ul nostru puteți găsi multe alte rețete de creme sau unguente naturale care ajută la tratarea călcâielor crăpate. În acest scop, accesați aceste articole:

Cremă Hidratantă Pentru Călcâie Uscate – Rețetă din 2 Ingrediente

Cremă Vindecătoare Pentru Călcâie Crăpate

Cremă Pentru Călcâie Crăpate – Rețetă Naturistă la Domiciliu

Cele Mai Bune Remedii Pentru Călcâie Crăpate

Călcâie Crăpate – 10 Remedii Naturiste

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


5 comentarii

  1. Dar un remediu un leac orice altceva imi puteti recomanda contra bauturii? Multumesc din suflet.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.