5 Remedii la Domiciliu Pentru Îngrijirea Călcâielor Crăpate

Există zeci de loțiuni și produse în comerț pentru repararea pielii uscate a călcâielor și tratarea bătăturilor, însă acestea pot fi foarte scumpe, și nu întotdeauna atât de eficiente precum ne promit. Remediile de mai jos sunt 100% naturale, ieftine și ușor de încercat. Conțin ingrediente ușor accesibile pentru oricine.

5 Remedii la Domiciliu Pentru Îngrijirea Călcâielor cu Probleme

5 Remedii la Domiciliu Pentru Îngrijirea Călcâielor Crapate

1. Oțet

Înmoaie picioarele o dată pe săptămână într-un lighean cu apă caldă în care ai adăugat 1 ceașcă de oțet alb și 1 picătură de detergent lichid pentru vase. Lasă picioarele să stea scufundate în apă 30 de minute pentru ca pielea să se înmoaie bine. Clătește cu apă călduță și aplică o cremă pentru piele uscată. Acesta este unul din cele mai bune remedii la domiciliu pentru călcâie uscate sau bătătorite.

2. Bicarbonat de sodiu

Pentru cei care nu suportă mirosul de oțet, bicarbonatul de sodiu poate fi o alternativă mult mai atractivă. Înmoaie călcâiele într-un lighean cu apă caldă și bicarbonat de sodiu (½ ceașcă de bicarbonat per litru de apă). Agită soluția până la dizolvarea bicarbonatului, apoi înmoaie picioarele aproximativ jumătate de oră. Unge-le apoi cu o cremă hidratantă și încalță-te cu o pereche de șosete de bumbac curate. Acest tratament va curăți călcâiele și va lăsa pielea moale și fină.

3. Acid salicilic

Produsele de păr care conțin acid salicilic sunt menite să ajute la controlul mătreții și a altor probleme care apar din cauza scalpului uscat. Acidul salicilic poate folosi și la eliminarea celulelor moarte ale pielii și a bătăturilor.

Dacă aveți călcâiele foarte uscate sau bătătorite, cumpărați o sticluță cu acid salicilic și aplicați puțin pe călcâie, folosind o perie mică. Lăsați soluția să acționeze câteva minute, cât scrie pe recipient. Acesta se găsește la farmacii și sub formă de tampoane, inclus în creme, loțiuni sau geluri de curățare, și poate fi utilizat și pentru acnee. Nu se aplică pe răni deschise sau pe piele iritată.

4. Mască de castravete

Amestecă într-un blender 2 castraveți întregi, 2 linguri de suc de lămâie și 2 linguri de ulei de măsline. Pune pasta rezultată într-un vas și încălzește-o puțin pe foc, până atinge temperatura corpului. Aplică pasta pe picioare, sau înmoaie picioarele în două pungi în care ai adăugat amestecul și freacă pasta pe toată suprafața picioarelor. Las-o să acționeze 5-10 minute, apoi clătește cu apă caldă.

Castravetele revigorează și revitalizează picioarele obosite, lămâia exfoliază pielea moartă, iar uleiul de măsline hidratează profund pielea și o face moale.

5. Miere și ulei de susan

Amestecă 3 linguri de miere cu 1 linguriță de ulei de susan. Încălzește amestecul și aplică-l pe călcâie pentru tratarea pielii uscate și a fisurilor.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.