Ridurile – Remedii Naturiste și Măști Pentru Întinerirea Tenului

Ridurile de expresie sunt linii inestetice care lasă să se întrevadă vârsta maturității și predispozițiile spre anumite stări sufletești sau psihice. Cutele care se formează pe pielea tenului pot fi cauzate de prea mult râs sau zâmbete, însă amintirea acelor zile bune nu este tocmai una îmbucurătoare pentru aspectul fizic, întrucât ele ne pot face să arătăm mult mai în vârstă decât suntem. Inclusiv ridurile de încruntare pot fi netezite cu ajutorul câtorva remedii naturiste ingenioase.

riduri remedii naturisteÎmbătrânirea este o etapă naturală a vieții noastre biologice, și odată cu înaintarea în vârstă, și apariția primelor semne ale înțelepciunii, apar și ridurile de expresie. Se pot prepara măști ingenioase pentru atenuarea cutelor de piele și combaterea formării de noi riduri.

O dietă sănătoasă, bogată în vitamine și minerale, renunțarea la tutun, reducerea stresului și odihna suficientă sunt alte căi naturale de a preveni formarea ridurilor înainte de vreme.

Curățarea feței cu ulei de măsline

Uleiurile esențiale relaxează pielea uscată, obosită și îi redă fermitatea. Acestea conțin acid linoleic, care ajuta pielea să rețină apa. Se începe cu câte 10 ml de ulei de măsline pe zi. Mai târziu, se pot face diverse amestecuri din ulei de măsline cu câte 2 picături de ulei de semințe de morcov pentru stimularea elasticități pielii, cu ulei de lavandă pentru calmarea roșeții, sau cu ulei de tămâie, pentru restabilirea tonusului pielii. Uleiul se aplică pe ten și se masează 30 de secunde, apoi se clătește cu apă. Uleiul de măsline conține vitamina C, D, și E , antioxidanțișși fier, esențiale pentru regenerarea pielii. Uleiul de lămâie este benefic pentru redarea strălucirii tenului.

Sucuri de legume și fructe

Un pahar de suc verde, de legume sau fructe pe zi, timp de o săptămână poate face minuni pentru piele. Se poate încerca în acest sens un amestec de spanac, țelină, pătrunjel, lămâie, pere și castravete. La finalul săptămânii, pielea tenului ar trebui să se simtă mai moale la atingere și să dobândească un aspect mai luminos.

> Miere

Mierea este cel mai bun remediu naturist pentru reducerea ridurilor și a procesului de ridare. Se spală fața cu apă caldă și apoi se aplică miere, masând ușor. Se lasă să acționeze 20-30 de minute, apoi se clătește cu apă caldă.

> Cacao și ciocolată neagră

Aceste două ingrediente protejează pielea de razele ultraviolete, cresc circulația sângelui, hidratează pielea și elimină ridurile.

> Lapte praf

Laptele praf este extrem de nutritiv și poate restabili hidratarea pielii. Se amestecă 4 linguri de lapte praf cu 2 linguri de miere, 2 linguri de apă caldă și se amestecă bine. Se aplică apoi pe față, evitând zona din jurul ochilor și gurii. Se acoperă apoi fața cu un prosop mic, udat în prealabil cu apă caldă, și se lasă să stea 10 minute.

> Banane

Bananele sunt ingredientele naturale cele mai eficiente anti-riduri. Se pasează 1-2 banane și se obține o cremă fină. Se aplică pe toată suprafața pielii și se lasă timp de aproximativ 30 minute, apoi se spală cu apă caldă.

> Ulei de nucă de cocos

Uleiul virgin de nucă de cocos poate remedia pielea uscată care accentuează ridurile. Se aplică cald pe toată suprafața feței.

> Roșii

Roșiile hrănesc pielea și previn ridarea. Se storc 1-2 roșii și se amestecă cu puțină miere. Se aplică pe față și se lasă să acționeze câteva minute.

riduri remedii naturiste

Ridurile din preajma ochilor

Pentru eliminarea ridurilor care se formează în jurul ochilor, se pot aplica două felii subțiri de cartofi sub ochi. Cartofii conțin acid glicolic și cantități mici de Vitamina A. Aceste componente ajută la atenuarea cearcănelor și combaterea ridurilor. Feliile de cartofi se aplică de 2 ori pe zi, pentru minimizarea șanselor de a dezvolta cercuri întunecate sub ochi.

Riduri de pe frunte

Ridurile de pe frunte sunt cele mai vizibile, și printre primele care se formează. Emoțiile noastre – încruntările tristețea și bucuria rămân “stocate“ în ridurile frunții. Inclusiv orele suplimentare lucrate în plus în decursul unei zile pot lăsa urme adânci la nivelul frunții, datorită concentrării.

Pentru reducerea ridurilor de pe frunte, se poate aplica un amestec din miere și iaurt seara, la culcare. Iaurtu conține acid lactic, iar mierea este un emolient natural care împreună au capacitatea de a netezi liniile și de a înmuia proeminența ridurilor.

Ridurile din jurul gurii

Acestea sunt cel mai greu de a eliminat, dar se pot atenua cu ajutorul gelului de Aloe Vera. Cel mai bun mod de a reduce ridurile din jurul gurii sunt însă hidratarea pielii în orice moment a zilei.

Mierea este cel mai bun remediu naturist pentru reducerea ridurilor și a procesului de ridare. O dietă sănătoasă, bogată în vitamine și minerale, renunțarea la tutun, reducerea stresului și odihna suficientă sunt alte căi naturale de a preveni formarea ridurilor înainte de vreme.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. folositi doar produse naturale. Aruncati toate chimicalele care ne invadeaza viata.

  2. Foarte interesante sfaturi… Dar nu sunt de acord cu Cris. Eu si prietenele mele luam Aspasia (vezi farmacia online Myriam). Merita acordata putina atentie acest produs. Stay young ! 🙂

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.